contadores Skip to content

IPad Mini kan utgjøre halvparten av iPad-salget i inneværende kvartal

Det ser ut til at rekorden tre millioner nettbrett som er solgt over iPad Mini og iPad 4 debuthelg har skapt mye interesse av analytikere. Den første informasjonen de har gitt ut etter å ha kjent til disse dataene, kommer fra en Wall Street-analytiker som sier det Apple kunne selge 20,2 millioner iPad-er i løpet av kvartalet som slutter i desember.

IPad Mini kan nå halvparten av iPad-salget i løpet av det nåværende finanspolitiske kvartalet

Til tross for at en del av USA hadde lidd passasjen av orkanen Sandy, var Apple i stand til å selge tre millioner enheter av nettbrettet i løpet av sin debut, og overgått med å vokse den forrige rekorden som var på 1,5 millioner solgte enheter i løpet av uke med lanseringen av WiFi-versjonen av iPad 3. I tillegg mener analytikere at mye av nettbrettene som ble solgt i løpet av den siste helgen var iPad Mini, den nye Apple-enheten.

Vi tror at et stort flertall av de tre millioner iPadene som ble solgt i helgen, var iPad Mini og vil fortsette å være det.“Dette sa Maynard Um. Gene Munster, Piper Jaffray-analytikeren, har også gitt uttrykk for sin mening, i dette tilfellet gjennom Fortune.

”Vi tror at mellom 2 og 2,5 millioner iPad-enheter som ble solgt i helgen, var iPad Mini. 9 av 10 forbrukere som ventet i kø, gjorde det for å kjøpe en iPad Mini. ”

Denne trenden mot iPad Mini kan øke enda mer ved juletider. Um regner med at omtrent halvparten av solgte iPad-er i kvartalet som avsluttes i desember vil være iPad Mini-salg.

Som et resultat av denne suksessen fortsetter etterspørselen etter iPad Mini å overstige tilbudet som Apple er i stand til å tilby, noe som er vanlig at selskapet skal skje, og at det ser ut til at det for øyeblikket ikke er i stand til å løse.

Barclays Ben Reitzes mener Apple står overfor betydelige begrensninger på grunn av mangel på lager av det nye produktet. For hans del er Brian White fra Topeka overrasket over suksessen med produktet og har kalt denne bevegelsen som “Mini Mania

White hevdet videre at han hadde spådd salg av 800 000 eller 1 million iPad-enheter i løpet av helgen, men hans forventninger ble tydelig overskredet av iPad Mini. I tillegg overrasker det ham at rundt 60% av Apple-butikker i USA 64 GB-versjonen av iPad 4 ikke var utsolgt, så trenden mot iPad Mini er enda tydeligere.

I Apple Store er ventetiden for en fjerde generasjons iPad 3 til 5 dager, altså det ser ut til at det ikke er for mange aksjeproblemer. Dette kan bety at salget av iPad Mini og iPad 4 samtidig har kunnet redusere salget av den nye modellen i full størrelse.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!