contadores Skip to content

IPad mister 32% av markedsandelen og Android vokser

Dataene som IDC har gitt i sin siste rapport er mer enn overraskende, siden vi analyserte den globale forsendelsen av nettbrett i løpet av dette 2. kvartalet at iPad har mistet en betydelig andel i det markedet.

Faktisk kunngjorde Apple allerede et salg “relativt lavt”I løpet av dette kvartalet av iPad, siden den hadde registrert seg 14,6 millioner iPad solgt sammenlignet med de 17 millionene den solgte i fjor for de samme datoene. Naturligvis skulle disse dataene gjenspeiles i markedsandelen, og dette har vært tilfelle.

ipad-mini

Apple opplever tap av iPad-markedsandeler, til tross for betydelig vekst av Android i samme segment

Apple har vært i stand til å vedlikeholde 32,4% i det globale markedet av tabletter i løpet av dette andre kvartalet, og selv om det fortsetter å være det ledende merkevaren i sitt segment, har fallet vært veldig betydelig siden i fjor på dette tidspunktet det registrerte 60,3% av markedsandelen.

Mens forsendelser av Apple-nettbrett har en klar resesjon, sikkert på grunn av fravær av nyheter og den forestående presentasjonen av den nye generasjonen av iPad, er andre store produsenter som f.eks. Samsung har også mistet markedsandelen. Faktisk har de 3 beste leverandørene av nettbrett (Apple, Samsung og Asus) opplevd en kraftig nedgang sammenlignet med første kvartal i fjor. Til tross for dette fortsetter Android å vokse innenfor segmentet.

For å kontrastere denne generelle nedgangen i salg av nettbrett har vi tilfellet Samsung. Det sørkoreanske selskapet sendte 8,1 millioner enheter i løpet av dette kvartalet (for ikke å forveksle med det totale antall solgte enheter), sammenlignet med 8,6 millioner enheter sendt i første kvartal.

ASUS har heller ikke klart det bra, og antallet har falt fra 2,6 millioner forsendelser i første kvartal til 2 millioner i 2. kvartal. Andre selskaper som Lenovo og Acer har opplevd en gunstig vekst i dette finanspolitiske kvartalet.

frakt-tablet-q2-2013

Som de har påpekt på 9to5Mac, forventes de fra Cupertino å presentere nyhetene sine i neste hovednote som finner sted en gang i september eller begynnelsen av oktober. Med de nye generasjonene av iPad og iPad Mini, Vi må se om Apple kan komme tilbake for å ta om igjen det store antallet som hadde høstet to av stjerneproduktene sine.

Tror du Apple vil klare å gjenopprette den tapte markedsandelen med lanseringen av de nye iPad- og iPad Mini-modellene? Send oss ​​inntrykkene dine.