contadores Skip to content

iPad og iPad Mini Mer som iPhone eller iPod?

At iPad forretningsmodell er nærmere iPod forretningsmodell enn iPhone forretningsmodell, som krever en operatør, er det ikke en ny teori, men gitt modenheten til denne produktlinjen, er det hver i stedet et objekt for analyse mer objektivt enn subjektivt.

iphone-5-ipad-mini-570x427

Og det er nettopp dette Ben Thompson av Stratechery Det har begynt å gjøre, ikke bare å analysere dagens situasjon, men også hvordan det vil være i fremtiden.

IPad-en har en forretningsmodell mer lik iPod enn iPhone, vet du hvorfor?

De fleste ser ut til å sammenligne iPad- og nettbrettmarkedet instinktivt med iPhone- og smarttelefonmarkedet, og det er lett å se hvorfor. IPad og iPhone deler det samme operativsystemet, de samme konkurrentene, mange av applikasjonene og selvfølgelig den samme tidsperioden (Tilstede).

Men i virkeligheten savner et eksplisitt fokus på likheter mange viktige faktorer som gjør iPhone og iPad så forskjellige. Faktisk, Apples virksomhet som kan sammenlignes med iPad-en, er iPod, og ikke iPhone.

IPhone krever et selskap, mens iPad og iPod ikke gjør det. I noen markeder som USA, mindre enn 10% av forbrukerne som kjøper iPhone for første gang, gjør det direkte til Apple.

iphone-5-blanco

For deres del selges iPod og iPad hovedsakelig gjennom tradisjonelle detaljhandlere, inkludert Apple-butikker, slik at kundeforholdet utføres av Apple og ikke av selskapet som leverte enheten.

Avhengigheten av iPhone av teleselskapene fører også til at iPhone selges til en subsidiert pris, mens iPad og iPod selges til sin opprinnelige pris. Dette betyr at Apple kan ha marginer som nærmest grenser til uanstendighet. (over 50% gjennomsnitt), men på sin side begrenser de strategiske alternativene til eplet. For eksempel er Apple foreløpig ikke konkurransedyktig i land som ikke subsidierer telefoner, og derfor vil det innen kort tid lansere den billigste iPhone. For deres del har iPad og iPod beveget seg i lang tid rundt en margin på 30%.

asymco-graf

Thompson-studien analyserer mange flere punkter som avslører hva vi allerede snakket om. Forretningsmodellen til iPad er mye nærmere iPod-en enn iPhone. Hva synes du om det?