contadores Skip to content

IPad og iPhone vil bli dyrere takket være den nye digitale kanonen

ny digital kanon

Det er offisielt: habemus ny digital kanon i Spania. Hvis man i 2010 ble godkjent en ikke uten kontrovers, ble den endelig erklært ugyldig av Padawan-kjennelsen, ettersom den ikke tilpasset seg EUs regelverk, etter måneder med spekulasjoner om en mulig digital kanon som ville skattlegge teknologiske produkter, inkludert iPod , iPad og iPhone – men kan utvides til alle smarttelefoner og nettbrett – dette er allerede en realitet.

Dette er den nye digitale kanonen

Siden 3. juli 2017 har den nye digitale kanonen trådt i kraft og ja, vil bety en økning i prisene på CDer og DVDer, men også på smarttelefoner og nettbrett, hvis makt til å heve prisene vil hvile hos produsentene, som sannsynligvis vil slippe den vekten på forbrukeren.

Og det vil være to alternativer: At selskaper tar på seg den lille økningen, og dermed øker de faste produksjonskostnadene, eller tvert imot kaster ballen på kjøperens tak. Men, Er det økning mye eller litt?

  • De DVDer og CDer De vil bli beskattet med 21 cent i sin endelige pris, uten tvil en betydelig økning, selv om bruken er mindre og mindre.

  • Vær forsiktig den største økningen er harddiskeneDe vil se hvordan prisene deres stiger 12 euro mer enn dagens pris, noe spesielt smertefullt for SSD-er, det sanne vidunderet i markedet.

ny digital kanon

  • Alle smarttelefoner, uansett merke eller operativsystem det har, så Apples Windows Phone, Android eller iOS de vil lide det like mye i kjøtt, det vil koste 1,10 euro mer, det kan være en lattermild økning hvis vi sammenligner det med utsalgsprisen for de ledende terminalene, for eksempel 809 euro til Samsung Galaxy S8, 479 euro i OnePlus 5 eller 769 euro til iPhone 7, men det ville være litt skummelt hvis det falt på oss.

  • Tablettene er mest berørt, som vil se hvordan prisene deres øker med 3,15 euro på den endelige prisen. Det er tydelig at hvis du kjøper en iPad Pro, som koster 729 euro, vil økningen ikke være betydelig, men hvis du velger et avansert Android-nettbrett, vil det bli mer synlig i prosentvise forhold.

Men, den som ikke er fornøyd, er fordi han ikke vil. Og det er at i Spania har ikke økningen vært så merkbar som i andre land som Frankrike eller Tyskland, hvor de betaler henholdsvis 6 euro mer for smarttelefoner og 8 euro for nettbrett.

Hva synes du om denne økningen? Synes du det er rimelig at vi kjøpere betaler for det?

Via | Android 5 × 1