contadores Skip to content

IPad Pro’s LiDAR-sensor forbedrer ikke bilder

iPad-Pro-2020

For et par uker siden ga Apple ut en ny fjerde generasjons iPad Pro sammen med et magisk tastatur med styreflate. Egentlig er det en forbedret versjon av iPad Pro 2018, med få nye funksjoner på maskinvarenivå.

Men blant funksjonene som skiller 2020 iPad Pro fra 2018 iPad Pro finner vi en veldig overraskende nyhet, bakkameraets LiDAR-sensorer. Og er at Apple ikke bare implementerte en dobbeltkamera på nettbrettene, men inkluderte også disse LiDAR-skannerne for å måle elementene i miljøet mer nøyaktig.

Nå fra Halide (skaperne av Halide-applikasjonen), har de utført en intens analyse på kameraet til den nye fjerde generasjon iPad Pro og LiDAR-sensorene, og konkludert med at kameramodulen er litt forbedret i forhold til den forrige versjonen av nettbrettet, men fotografisk kvalitet er ikke så bra som på iPhone 11-modellene.

Det kan interessere deg | Slik fungerer LiDAR-sensoren: hva denne sensoren ser

Kamerasammenligningen mellom iPad Pro 2018 og iPad Pro 2020

Halide bloggsammenligninger viser bilder tatt med 2020 iPad Pro og iPad Pro 2018. Interessant, bildene er praktisk talt identiske. Selv om det er sant at bildebehandling er litt annerledes, skyldes endringene mindre programvareforbedringer. Andre mer betydningsfulle forbedringer, som Deep Fusion-funksjonen til iPhone 11, er ikke tilgjengelig i fjerde generasjon iPad Pro siden det nye nettbrettet har en A12Z Bionic-prosessor som i utgangspunktet er den samme prosessoren som 2018 iPad Pro bare litt avansert .

Kamera

“Hvis du trenger å sammenligne det med noe (iPad Pro-kameraet fra 2020), skal det være med iPhone 8-kameraet. Ikke forvent paritet med de nyeste iPhone 11 Pro-modellene, men det er fremdeles et flott kamerasystem.”

Det kan interessere deg | IPadens reise til stjernene

Det ultra vidvinklede kameraet

En annen av endringene som er implementert i kamerasystemet til iPad Pro fra 2020, er dets ultravinkelkamera. Det er riktig, det populære ultralvidvinkelobjektivet på iPhone 11 og iPhone 11 Pro har truffet iPad. Selv om det er noen endringer sammenlignet med smarttelefonen. Dets kantfokus er 1 millimeter større Sammenlignet med iPhone 11 (13mm), men i daglig bruk blir denne forskjellen ikke verdsatt.

På den annen side har den en oppløsning på 10 megapiksler. En fin oppgradering sammenlignet med forrige generasjon 8-megapikselkamera på iPad. Men den når ikke 12 megapiksler av de nyeste iPhone-modellene.

Her er et annet komparativt bilde mellom iPhone 11 (venstre) og iPad Pro 2020 (høyre):

Kamera

Den ultra vidvinkelsensoren til den nye tredje generasjon iPad Pro er sammenlignbar med iPhone 11 når det gjelder kvalitet, men oppløsningen til iPad Pro er mye lavere.

LiDAR-sensoren

LiDAR-sensoren, også kjent som 3D ToF (Time of Flight) -sensoren, er eksepsjonelt god til å oppdage rekkevidde. Den avgir små lyspunkter og bruker dem til å måle hvor lang tid det tar å komme tilbake til kameraet. Ved å bruke disse dataene kan du gjøre det måle avstanden til elementene veldig nøyaktig av miljøet til en video eller et fotografi.

LiDAR-skannerne til fjerde generasjon iPad Pro er ikke noe som for øyeblikket er i stand til å forbedre kvaliteten på tradisjonell fotografering, men de åpner for nye applikasjoner som gjør det mulig å øke kreativiteten.

Dette er en veldig spennende utvikling som lar kameraets maskinvare fortsette å utvikle seg. Men som vi nevnte, handler det ikke om sensorer som vil øke kvaliteten på fotografiet eller videoen vi tar, men en ny måte å fange virkeligheten på rundt oss.

Det kan interessere deg | 13 små visuelle detaljer om iPadOS 13 som utgjør forskjellen sammenlignet med Android

Takket være LiDAR-teknologi er iPad Pro den beste Apple-enheten til å gjenkjenne tredimensjonale mellomrom. På nivået av målinger eller utvidet virkelighet er det enestående. Men bortsett fra det vil iPhone fortsette å ta bedre bilder. Hva tenker du om LiDAR-teknologien som Apple har implementert i kameraene til sin nye iPad Pro?