contadores Skip to content

IPad reduserer salget, men fremdeles leder markedet

ipad-reduksjon-salg-2

Apple har et fall i salget på sine enheter i løpet av 2013

En ny rapport fra NPD-gruppen som ble utgitt for bare noen timer siden, indikerer det Bærbare datamaskiner som kjører Googles Chrome OS har hatt en betydelig økning det siste året av 2013og etterlater seg rivalen om å slå: Apples MacBook.

Dette var første gang datamaskiner med Googles gratis operativsystem klarte å utkonkurrere datamaskiner fra Cupertino-selskapet, og i følge rapporten som ble presentert, For hver 5 solgte Google Chromebook er en Macbook solgt.

Det skal selvsagt bemerkes at disse tallene som presenteres i denne rapporten ikke er helt nøyaktige, ettersom de er basert på estimater basert på forhåndskonfigurerte salg og personaliserte ordrer fra et globalt synspunkt. Likevel skal de detaljerte tallene ikke være langt fra sannheten.

ipad-redusere-salg-2

Apple har ikke vært mest berørt med ankomsten av Chromebooks, hvis vi ser på grafen, kan vi se at Windows-datamaskiner har mistet betydelige 8%, som i stor grad skyldes brukere som har ønsket å teste datamaskiner med Google-operativsystemet.

Det betyr ikke langt fra at Apple-datamaskiner ikke lykkes. Men ser du på salgstallene for 2012, kan du se hvordan Cupertino-selskapet solgte 2,6% av alle datamaskiner. Dette tallet er redusert med 0,8% hvis vi ser på salg som ble gjort i de samme månedene av 2013, og ligger på 1,8%.

IPad fortsetter å lede tablettmarkedet

Hvis vi fortsetter med å snakke om salg av nettbrett, endrer ting seg dramatisk. Apple er fortsatt standard i salget av nettbrett takket være iPad, selv om det er sant at salget er redusert med 1,3%. Likevel fortsetter iPad å regjere i markedet og ligger godt foran sine viktigste konkurrenter.

ipad-reduksjon-salg-3

De nettbrett med Android har økt salget dramatisk, selger mer enn det dobbelte enn forrige år 2012, men fortsatt representerer salget 8,7% av totalen, noe som ikke er tilstrekkelig med tanke på at de aller fleste nettbrett som ligger i butikkhyllene, har et slikt operativsystem.

Når det gjelder Windows-nettbrett, har de også sett salget vokse og representerte 2,2% av totalen, i stedet for 0,8% de hadde i 2012.

Som antydet av guttene fra 9to5mac, generelt har Apple sett salget synke litt det siste året, både for MacBooks og nettbrett, men fortsatt fortsetter Cupertino-selskapet å regjere i nettbrettmarkedet.

Hva synes du om denne statistikken? Bør Apple bekymre seg?