contadores Skip to content

IPadOS 14 ønskeliste: Alt vi vil se på iPad i år

ipad pro 2020

I fjor tok Apple en ganske uventet vending ved å gi ut en spesiell iOS-versjon for iPad som heter iPadOS. Dette nye systemet stammer fra iOS, men fra nå av vil den inneholde differensialfunksjoner og i neste versjon skulle vi se mange flere.

IPad-en har forbedret seg mye siden iPadOS 13.4, takket være den mer komplette støtten for mus- og styreflater. Denne for tidlige lanseringen av den funksjonen, vi forventet alle på iPadOS 14, får oss ikke til å tro det Apple har mange overraskelser i vente for denne nye versjonen, og vi har noen ønsker som vi håper blir oppfylt.

Alt vi vil se på iPadOS

Apple vil presentere sine nye operativsystemer, som iOS og iPadOS 14, veldig snart. Neste 22. juni feires WWDC 2020, i år online, og i den får vi se alle nyhetene relatert til Apple-programvare.

Ny multitasking

Split View og Slide Over-funksjonene har vært på iPad i flere år og er imidlertid en god funksjon for et berøringssystem det er fremdeles noe rom for forbedringer, for eksempel når det gjelder å ha flere alternativer for å vise åpne apper i nye størrelser, eller kanskje vinduer som ligner de vi kan se i macOS og desktop-systemer.

ipadOS 14 multitasking-konsept

På den annen side kan vi bare bruke Split View og Slide Over med apper som vi har i kaien, noe som betyr at du noen ganger ikke finner appen du vil bruke enkelt, og at du må gå til startskjermen. Kanskje kan noe som ligner på det vi så i dette konseptet forbedre opplevelsen betraktelig.

Widgets på startskjermen

Apple ryktes å endre startskjermen på iOS og iPadOS 14 med tillegg av større, mer interaktive ikoner. Hvis de gjeldende ikonene er 1 × 1, Vi venter på 1 × 2, 2 × 1 og 2 × 2 ikoner. Disse nye ikonene vil være en slags widgeter som viser mer informasjon.

Lansering av widgets iOS 14-konsept

Det er ikke bekreftet, men det er noe vi gjerne vil se, iPad-en har kanskje allerede faste widgeter på startskjermen, men dette vil være et trinn til vil i stor grad endre brukergrensesnittet og hvordan du bruker iPad.

Støtte for ekstern skjerm

En av de funksjonene som vi har ventet på lenge, og som på iPad gir mye mening. De prosessorer som Apple integrerer i iPad-serien er veldig kraftigeSå mye at det i den siste iPad Pro i 2020 knapt har skjedd endringer i denne forbindelse.

Apple kan dra nytte av denne kraften for å gi iPad en enda mer avansert bruk når du kobler den til en ekstern skjerm. Takket være iPad Pro’s USB-C-kabel kan du speile skjermen hvor som helst, men du ser bare det, en uegnet speiling. Ja Apple vil inkludere en tilpasset versjon av iPadOS når den er koblet til en skjerm, der iPad fungerte som styreflate og tastatur på samme tid, ville kanskje iPad-en bli ferdig med å erstatte en komplett datamaskin.

iPad på skjermen

Profesjonelle applikasjoner

Et av de mest sannsynlige ønsker i følge ryktene. Ankomsten av Magic Keyboard har revolusjonert konseptet med iPad, og Apple kan tenke på å lansere noen av de profesjonelle applikasjonene for nettbrettet ditt. Så mye Xcode som Final Cut Pro De kan ha sine egne versjoner for iPadOS ganske snart.

Dette vil tillate utvikle applikasjoner og redigere videoer på en lignende måte som vi gjør i macOS, selv om det vil være nødvendig å se dens virkelige kraft. Dette sammen med andre som allerede er tilgjengelige som Photoshop, vil gjøre iPad til et mye kraftigere arbeidsverktøy.

iPad pro 2020 magisk tastatur

Forbedring av musestøtte

Det er sant, det støtte for mus og styreflate er betydelig forbedret på iPadOSDet er også en støtte tilpasset et berøringsgrensesnitt som endres avhengig av hva vi trenger, men det betyr ikke at det ikke kan forbedres.

En av forbedringer som skulle komme med iPadOS 14, er å få tilgang til visse innfødte elementer på iPad for eksempel Kontrollsenteret eller Varslingssenteret. Måten du får tilgang til den på, er kanskje ikke veldig intuitiv, og de har allerede konsepter som viser hvordan det kan forbedres.

via GIPHY

Det kan interessere deg | 7 bruker hvor iPad overgår en datamaskin

Forhåpentligvis oppfyller Apple noen av disse ønsker i iPadOS 14, en versjon som kan antar en før og etter for Apple-nettbrettet og at vi gleder oss til å se i aksjon.