contadores Skip to content

IPhone-appene dine er opptil 50 ganger tyngre enn for fire år siden

iPhone-apper
For ni år siden, basismodellen til iPhone kom med 4 GB minne. Dette beløpet er ganske absurd, spesielt sammenlignet med lagringsstørrelsene vi har på telefonene våre (16 GB, 32 GB, 64 GB …).

Hvem kunne leve med så lite minne?

Egentlig alle sammen. Og er at ingenting har endret seg i størrelsen på en GigaByte, 4 GB er fremdeles 4 GB. Men, Det har blitt veldig vanlig at i dag vises den typiske meldingen: “Enhetslagring full”, til og med å ha fire ganger mer minne enn den originale iPhone.

Hvorfor skjer det?

Det er veldig enkelt. Lagringstypen til enhetene har ikke endret seg. Det eneste som har endret seg er vekten på applikasjonene. Og det er at en applikasjon med et så enkelt grensesnitt som Facebook for øyeblikket har en størrelse på 388 MB, da den i sin første versjon bare veide 32 MB.

Hvordan er dette mulig?

Uavhengig av den dårlige optimaliseringen som Facebook-applikasjonen kan ha, nye applikasjoner har en tendens til å være mer komplekse. En gjeldende applikasjon er mye mer sammensatt enn noen app fra for 4 år siden. I likhet med bildene har kvaliteten og vekten økt med årene.

iPhone-apper

For eksempel i Facebook-applikasjonen vi har i utgangspunktet fire applikasjoner i ett.

  • Facebook generelt = Google+
  • Facebook Live Video = Periscope
  • Styring av Facebook-sider = Google Min bedrift
  • Minner = Timehop

Det kan interessere deg | Hvordan lagre data maksimalt og optimalisere lagring på WhatsApp

Også, Facebook er ikke en gang applikasjonen som har vokst mest de siste årene. Snapchat tar den tittelen, multipliserer vekten med 51 og går fra de 4 MB den veide i 2013 til den 203 MB den for øyeblikket veier. En imponerende økning som latterliggjør Facebooks økning i størrelse. Uber følger med en økning på opptil 22 ganger størrelsen, deretter Gmail med en økning på 20 ganger størrelsen, og så har vi Facebook. Dette blir fulgt av: YouTube, Netflix, Google Maps, Instagram, Spotify og Messenger.

Dette bør ikke bekymre oss for mye, Husk at gjennomsnittlig størrelse på en harddisk for bare 15 år siden var 50 GB. Dette skyldes en økning i teknologi, forbedret bilde- og lydkvalitet og økt kompleksitet av applikasjoner. Når dette skjer øker også minnestørrelsen på nye enheter.

Kilde | xatakamovil.com