IPhone-foto for dummies (XL): mat

Det er allerede 40 utgaver som snakker om mobilfotografering siden vi startet tilbake i februar. I denne uken vil vi berøre et interessant tema, hvor tekniskhet er kanskje ikke så viktig som sunn fornuft lenger eller ønsket om å oppnå et godt resultat: fotografering av retter og måltider.

Hvor mange ganger ser vi på sosiale nettverk bilder av måltider, overdådige restaurantretter eller egne utdypinger. Mange av dem med en veldig tilbakevendende bildetekst, “her lider”. Hvis du vil gjøre bildene dine skiller seg ut, og ikke nettopp på grunn av mangel på kvalitet, følg disse nyttige tipsene til punkt og prikke.

Det kan interessere deg | De beste appene for veganere er disse vi foreslår

Dette er de beste tipsene for fotografering av mat

Ta vare på scenen

Enten du er på en restaurant eller om oppskriften er egenprodusert, må du ta vare på komposisjonen. Du vil ikke at din overveldende forberedelse skal komme ut med en skitten fille bak eller noe som går ut over kvaliteten på scenen. Du vil tape 30 sekunder på å gjøre det, men du vil få verdi.

Skynd deg

Mat forverres over tid, hvis spaghetti bolognese er frisk fra gryten kanskje det er på tide å ta bildet, ikke forvent at det skal kjøle seg ned. Objektivet har den fordelen å ta den prosessen, og bildet er ikke lenger det samme. Dette er en måte å gjøre det appetittvekkende.

Unngå toppnivåene

Jeg mener, de der du skyter dette ovenfra. Det er bedre å legge inn en annen vinkel, for hvis du skyter fra overhead scenen vil miste dybden, og med det perspektiv og “nåde”. Vinn bildet av lasagnen din mer med en 45 graders vinkel enn med en 90 graders.

Bruk stående modus

Det er en flott alliert når det gjelder å få det beste ut av forberedelsene våre, det klarer å uskarpe bakgrunnen og det er noe som kommer godt med, fordi hovedpersonen er platen, ikke koppen bak. Hvis telefonen din ikke har mulighet til portrettmodus eller dybdekontroll, kan du prøve å få effekten med noen av appene som gjør det, vi anbefaler denne.

Makro er din allierte

Ja, skyt inn makro kan gi gode resultater i dine kulinariske bilder. Klarer å fange magien til en del av forberedelsene dine, den oljedråpen som glir ned over ruccola, bitene av pinjekjerner får mye fremtredende karakter, at brødsmulingen tar sitt eget liv. Den har makromodus i mange fotograferingsapper, selv om vi anbefaler denne.

Arbeidslys

Har vi noen gang snakket med deg om viktigheten av å jobbe med lys? Sannsynligvis i hver av artiklene våre, og med dette har vi allerede 40. Måten lyset påvirker på er like viktig som selve komposisjonen, det kan gjøre at bildet ditt blir en av bunken, eller en annen som har “punch” . Veldig viktig: ikke skyte med en blits, noe som også vil gjenspeiles i oppvasken, og oppnå en upraktisk blitz. Hvis du har muligheten til å bringe tallerkenen din nærmere et vindu med naturlig lys, mye bedre.

Detaljene

Vær tydelig, hovedpersonen er kanskje det kjøttstykket og ikke pyntepotetene; ost og ikke mandler, og så mange eksempler du vil. Ikke rot scenen, la komposisjonen puste og husk at mindre er mer. Den som ser bildet ditt må være tydelig på hva det er ment å formidle, det skal ikke forveksles av en overlapping av ingredienser som ugyldiggjør den estetiske sansen.

Tenk og handle

Det er sant at hvis vi er på en restaurant, kommer parabolen som den kommer fra kjøkkenet, og du kan ikke gjøre mye mer. Kontroller kanskje sammensetningen av bildet og lite annet. Hvis du imidlertid har laget retten hjemme, er det et godt tidspunkt å stoppe opp og tenke: Er dette bildet verdt det? Overfører det et ønske om å spise? Er produksjonen min verdig å bli fanget? Vel, mange ganger er forberedelsene våre ikke grasiøse nok til at vi kan fotografere dem. Bedre passere muligheten og vent til den neste. Til syvende og sist ønsker vi å kommunisere appetitt.

Kjenner du denne appen?

Det er mange apper som takket være deres filtre kan forbedre matbilder, men Foodie er spesialisert på det. Det er gratis å laste ned og du kan synes det er interessant å ha mulighetene sine for å utdype komposisjonene dine. Prøver du det?

Foodie – Chamber of Life

Å fotografere mat er en givende opplevelse som kan få frem din mest kunstneriske side. Følg tipsene våre for å gjøre ditt beste.