contadores Skip to content

IPhonen din med iOS 13.5 sender medisinsk informasjon når du ringer

ios medisinske data

Vi har visst i lang tid at Apple er veldig bekymret for helsen til brukerne, et tydelig eksempel er de medisinske funksjonene til Apple Watch som fortsetter å redde liv. Men det er ikke alt, på vår iPhone kan vi alle konfigurere en serie medisinske data slik kriser kan raskt kjenne noe av informasjonen vår, for eksempel allergier eller blodgrupperI tillegg til å ha nødkontakter som de kan ringe, er det en av de tingene du må ha veldig godt konfigurert på din iPhone.

Nå, etter utgivelsen av iOS 13.5 4 beta, har Apple forbedret dette alternativet og våre medisinske data kan også deles med de som er ansvarlige for nødsituasjoner når vi ringer til 112, eller til nødnummeret til landet ditt. Denne informasjonen kan konsulteres, hvis du har den konfigurert, fra iPhone-låseskjermen uten å måtte angi koden, akkurat som den kan sees fra Apple Watch ved å holde sideknappen nede. Tanken er at hvem som helst kan se viktig informasjon om helsen din i en tid med behov, spesielt hvis du er i alvorlig tilstand og ikke kan svare.

Dine medisinske data vil bli delt i en samtale

Nå takk til en av nye funksjoner som iOS 13.5 har, kan de medisinske dataene du har konfigurert også deles under en nødanrop. På denne måten, hvis en ambulanse kommer på grunn av et helseproblem, kan de være mer forberedt og kjenne deg bedre.

medisinske data

På den måten, når leger kommer, trenger de ikke å spørre om allergier, medisiner og medisinske forhold, de vil automatisk motta denne viktige informasjonen fra din medisinske ID når du ringer ved å bruke SOS Emergency-funksjonen.

I tilfelle du ikke vet det, SOS Emergency er tilgjengelig på iPhone og Apple Watch, vises det når du prøver å slå av enheten. Å sveipe din iPhone eller Apple Watch vil ringe lokale nødetater og også varsle nødkontaktene dine. Hvis du har iOS 13.5, vil dine medisinske data også bli delt.

du er

Det kan interessere deg | Når slippes iOS 13.5 for alle brukere?

Naturligvis garanterer Apple at dine medisinske identifikasjonsdata blir kryptert for å sikre ditt privatliv fremfor alt annet. Dette personvernet opprettholdes med denne nye muligheten ved å stole på forbedrede nøddata for å dele data sikkert med nødetater. Denne nye funksjonen er for øyeblikket tilgjengelig i betaversjoner, både utviklere og offentlige versjoner av iOS og watchOS. Når du oppdaterer til iOS 13.5 og watchOS 6.2.5 i slutten av denne måneden, vil du kunne glede deg over disse nyhetene, og alle de som er relatert til COVID-19.