contadores Skip to content

Ja, du kan “bruke” macOS, Windows eller Android på en iPad

iPadOS-virtualiseringKilde: Snazzy Labs (YouTube)

Det er tider hvor vi kan bli overrasket over tingene som kan gjøres med en iPad, selv når det er et produkt som finnes i et økosystem som er så lukket for noen. Det virker utrolig, men Apple-nettbrettet er i stand til å gjøre mye mer enn appene i App Store tillater oss, til det punktet å gi muligheten for virtualisere alternative operativsystemer uten jailbreaking. Og ja, det er mulig, i det minste for nå.

Noen av dere kjenner kanskje AltStore, en plattform designet for å gjøre det lettere for brukere å få tilgang til tredjepartsapper som ikke er tilgjengelige gjennom App Store. Denne butikken ” bruk midlertidige attester som utviklere bruker for å teste appene sine slik at brukere kan laste ned programmer som ikke kunne være tilgjengelige i den offisielle Apple-butikken. Og en av appene som kan installeres gjennom AltStore er UTM.

Som Quinn forklarer fra Snazzy Labs-kanalen i en av videoene hans, der han beskriver en installasjonsprosess som, selv om den er enkel, ikke er anbefalt for nybegynnere, er UTM en app designet for å bringe virtualisering til iOS, eller i dette tilfellet iPadOS . Takket være denne appen, er basert på QEMU open source emulator, kan vi lage virtuelle maskiner med ethvert operativsystem som kommer til hjernen. I det minste de som tåler iPadOS RAM-begrensningene.

Det kan interessere deg | 7 nyheter som ikke nådde iPadOS 14, og vi vil ha iPadOS 15

Denne metoden, selv om den er rudimentær, viser oss det en iPad er perfekt i stand til å bruke stasjonære operativsystemer relativt smidig. Så vil sikkert ditt ønske om å se macOS Big Sur jobbe med de samme brikkene ha økt. Til slutt, hvis A12Z er i stand til å virtualisere x86-systemer i forhold som er langt fra optimale, hvem vet hva den kan være i stand til i en Mac designet spesielt for denne SoC.