John Browett tilstår at “ikke passer inn med Apple”

Skytingen av John Browett i oktober i fjor var noe som overrasket mange av oss, bare 5 måneder etter at han hadde ansvaret for Apple-butikker han fikk sparken. Som om ikke det var nok, skjedde det på grunn av datoene da oppsigelsen av Scott Forstall ble kunngjort, så mer drivstoff ble lagt til brannen.

Husk at Browett forlot sin stilling som sjef for butikkjeden Dixon, en av de største når det gjelder elektronisk underholdningsdistribusjon i Storbritannia. Tim Cook var tydelig, Browett hadde all sin selvtillit og var “den desidert beste” til å lede hele Apple Retail-divisjonen. Seks måneder senere kunngjorde imidlertid Cook sin oppsigelse uten å kommentere for mye om årsakene.

John Browtt forsikrer at han ikke har passet inn i Apple på sin måte å lede selskapet

For noen dager siden ga Browett et intervju der han åpnet for oppholdet hos Apple og årsakene til oppsigelsen hans:

“Apple er et fantastisk selskap. Menneskene er fantastiske, produktene deres er fantastiske, de har en flott arbeidskultur og jeg elsket å jobbe der. Problemet er at det bare ikke passet hans måte å lede selskapet på. Det er et av tilfellene der du blir avvist for ikke å passe inn mer enn for ikke å konkurrere. ”

Som vi ser, ser problemet ut til å ligge i måten Browett unnfanget forretningsformen som Apple Store skulle følge. Faktisk har vi allerede sett hvordan han i det korte oppholdet i selskapet introduserte noen betydelige endringer, for eksempel måten produkter skal plasseres for å lette salget av dem. Kanskje der var den store konflikten, han glemte Apple-butikker som et sted hvor de ikke bare selger deg et produkt, men det overfører også sensasjoner, oppmerksomhet, et sted hvor kundeservice råder over alle ting.

Denne filosofien når du designer butikker kommer fra foreldrene til Apple Store, Steve Jobs og Ron Johnson. Kanskje Tim Cook så den filosofien i fare og bestemte seg for å kutte den kort tid før det var for sent. For øyeblikket er det Cook selv som har ansvaret for å styre og administrere Apple-butikker personlig, sikkert de fra Cupertino prøver å finne den rette mannen, og denne gangen er vi sikre på at de vil meditere litt mer.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iPhoneinCanada