Saltar al contenido

Kan stemmediktasjon komme frakoblet med iOS 7?

En rekke ledetråder i koden til den andre betaen til iOS 7 kan indikere at Apple planlegger å lansere et alternativ for å bruke funksjon “stemmediktat”Uten å måtte være koblet til nettverket. Husk at det foreløpig er viktig å være koblet til ikke bare å bruke Siri, men også å bruke stemmediktat.

Funksjonen “stemmediktat” ble først introdusert i iOS 5, men det var ikke før iOS 6 at spansktalende kunne glede seg over det. Til tross for mangelen på logikk, tillot ikke Apple bruk uten å være tilkoblet via WiFi eller mobilnett. Nå tyder alt på at dette kan ende med den nye versjonen av operativsystemet.

dictado-de-voz

Med iOS 7 kunne vi bruke “Voice Dictation” -funksjonen uten å være koblet til nettverket

Den første som oppdaget nyheten var brukeren @ HamzaSood, som observerte at funksjonen var veldig lik den som ble oppdaget i OS X Mavericks. Med det nye OS X kan vi installere en plugin ca 785 MB på datamaskinen vår for å kunne bruke stemmediktat uten å måtte være koblet til Internett.

I iOS bør diktatet være behandlet og tolket i skyenDerfor tar prosessen ofte lenger tid enn den burde eller til og med stopper helt. Denne mangelen trekker mange poeng mot verktøyets store nytteverdi.

Imidlertid, med et stemmediktat som var tilgjengelig i frakoblet modus, vil iPad eller iPhone kunne tolke bestillingen vår uten å være tilkoblet, så transkripsjonen ville være praktisk talt øyeblikkelig. Her kan du se kodebiten som er funnet som gir oss ledetråder om denne mulige funksjonen:

kode-ios-7

Som godt indikert i Appadevice, er det ikke mulig å vite om denne nye funksjonen vil være tilgjengelig i alle iPhone, iPad og iPod Touch som er utgitt til dags dato, eller om det ville være en eksklusiv funksjon av den nye iPhone5S og den nye iPad. Husk at Apple i det siste allerede har fulgt denne typen strategier, uten å gå lenger, med iPhone 4S, de fra Cupertino lanserte Siri eksklusivt for den enheten.

Som det kan sees senere, var det ingen begrensninger på maskinvarenivå som forhindret Siri i å kjøre på tidligere enheter, så begrensningen ble redusert til et rent markedsføringsproblem. Vil det samme skje med denne funksjonen hvis den blir lansert?