contadores Skip to content

Kjære Tim Cook: Dette er det jeg hater mest med den nye iPad Pro

I dag skal vi snakke om en av funksjonene som jeg hater mest om iPad Pro. Merkelig nok er det ikke et maskinvareproblem, heller ikke de nye berøringsbevegelsene, og heller ikke en feil i utformingen. Det er en iOS 12-funksjonalitet.

Men vær så snill, ikke misforstå, det er tusen ting du kan forbedre på tredje generasjons iPad Pro. Men etter mer enn 3 måneders bruk, dette er en av de mest ubehagelige funksjonene for meg.

Det kan interessere deg | Ny tredje generasjons iPad Pro: analyse etter 30 dagers bruk

Ansiktsgjenkjenning og bekreftelse av nedlasting

Når du skal laste ned en applikasjon fra App Store, ber systemet deg om å gi ansiktsgjenkjenning for Face ID. Så langt så bra. Men … umiddelbart ber han deg gjøre det bekreft nedlastingen ved å trykke på låseknappen to ganger på rad som ligger i et langt øvre høyre hjørne. Hvorfor Tim, hvorfor ?!

Greit det, tror du, og har du ikke prøvd å deaktivere den funksjonaliteten? Det er riktig, det er sant at det er mulig å deaktivere nedlastingsbeskyttelsen av applikasjonen gjennom Face ID fra Innstillinger. Men hva om jeg vil beskytt kjøpene mine og samtidig Jeg vil ikke skrive passord hver gang du laster ned innhold fra App Store?

Det vil med andre ord være mye mer logisk å kunne laste ned en app bruker bare Face ID uten å måtte trykke på en knapp to ganger. Sannheten gir ikke så mye mening.

Det samme skjer når du låser opp skjermen til en enhet med Face ID, både en iPhone og en iPad. Når du låser opp skjermen med Face ID ber systemet oss om å skyve fingeren på skjermen for å bekrefte opplåsingen. Men i dette tilfellet er det mer fornuftig, fordi ellers skjermen ville være ulåst mange ganger.

Men nei, denne bekreftelsen er ikke nødvendig i App Store. Hvis systemet erkjenner at det er vi som laster ned applikasjonen, vil det være nok. Og ja, jeg vet at det bare er et par trykk på låseknappen … Men på en 12,9-tommers iPad Pro kan det være litt vanskelig. På iPhone er det annerledes, det er mye mer for hånden og det forstyrrer praktisk talt ikke kvaliteten på brukeropplevelsen.

Bør Apple implementere en slags berøringsbevegelse for å bekrefte kjøp via Face ID? Eller kanskje slette bekreftelsen helt? Hva er din mening om det?