free estadisticas Saltar al contenido

Kolonne: MU-MIMO eller Mesh? Hvilken teknologi skal du velge?

marzo 18, 2020

I dag ønsker alle i våre respektive hus å koble seg til Internett så mange ganger som nødvendig, når som helst og med hvilken som helst enhet, så det er vanligvis en hard kamp for å ta signalet selv om det er på bekostning av andre. Vi vet alle at jo flere enheter som kobles til vårt hjemlige Wi-Fi-nettverk, det vanligvis går tregere.

Det som skjer er at det meste av rutere kommersielt tilgjengelig kommuniserer samtidig med en enkelt enhet, og det er derfor de ofte kalles rutere enbruker (SU-MIMO). Derfor venter hver enhet på sin tur, så å si, for å sende og motta data fra det store nettverket, så i det øyeblikket en ny enhet prøver å koble til, går den automatisk til enden av linjen, og øker dermed ventetiden, som du helt sikkert har lidd på et tidspunkt.

Den gode nyheten er at vi nå har en ny teknologistandard som dramatisk reduserer ventetiden, kjent som flere bruker-, flere inngangs- og utgangsteknologier, referert til som MU-MIMO (Flere innganger, flere utgangert), som muliggjør a router Wi-Fi kommuniserer med flere enheter samtidig og mye mer effektivt.

Jo flere antenner som brukes, desto raskere og mer effektiv blir tilkoblingen

Driften av denne teknologien ligger i muligheten for å bruke forskjellige antenner med det formål å overføre data fra et nettverk; Jo flere antenner blir brukt, desto raskere og mer effektiv vil tilkoblingen til de forskjellige enhetene som er koblet til nettverket ha. Denne teknologien består også av SU-MIMO. Forskjellen mellom de to er at SU-MIMO er én bruker, mens MU-MIMO er flere brukere.

Det er ingen presise tall i denne forbindelse, men det er beregnet at i et felles hjem er minst åtte enheter koblet til Internett – selv om det avhenger av aldre og antall familiemedlemmer – som konkurrerer hele tiden seg imellom for å oppnå det høyeste båndbreddeskive. Kort sagt, MU-MIMO vil optimalisere nettverket ditt og eksponentielt forbedre Wi-Fi-opplevelsen.

Med attraktive og slående design

Samtidig kan det hende noen ser på en film på streamingPå den annen side spiller noen på Xbox-en deres, med etterspørselen etter båndbredde som dette innebærer. Så disse nye rutere er veldig fokusert på offentligheten gamer, og det er derfor de kommer med veldig attraktive og attraktive design for disse guttene; I tillegg til sistnevnte, a router MU-MIMO utmerker seg som nevnt før av antallet antenner, som varierer mellom fire og åtte.

Kort sagt, MU-MIMO-teknologien vil optimalisere nettverket ditt og unngå de klassiske avbruddene i videoavspilling, som oppstår når vi ønsker å se en film på en strømmetjeneste, for eksempel Netflix Prime eller klarblant annet i tillegg til at det vil utvide fritiden din hjemme.

Avansert styring av nettverkselementer

Men ikke alt ender der, fordi du kanskje har lagt merke til at mange typer virksomheter, for eksempel hotell, restauranter og store fritidsområder, vanligvis har et stabilt Wi-Fi-nettverk til tross for området og antall kunder som skal dekkes. Mesh eller netting er svaret. De har en lavere pris, innen rekkevidde for enhver lomme, og et tilbud for alle, så Wi-Fi Mesh-nettverk er også et sterkt anbefalt alternativ til router + livslange repeatere.

Et Wi-Fi-nettverk, nett eller mesh-type, består av en ruter / basestasjon og dens satellitter eller tilgangspunkter, som kommuniserer med hverandre, for å danne et enkelt Wi-Fi-nettverk med brukeren med samme SSID og passord. Når det gjelder Wi-Fi Mesh-nettverk, er det sterke poenget i avansert styring av nettverkselementer.

Wi-Fi Mesh beregner hvilken node / satellitt som er best å koble til til enhver tid, selvfølgelig, avhengig av tilstanden til andre noder, de tilkoblede enhetene; Den beregner også avstanden til hver av satellittene, signalstyrken og indikerer mange andre faktorer, 100% gjennomsiktige for brukeren, som ikke trenger å bekymre seg for hvor de er koblet til nettverket.

Systemet er ansvarlig for å finne den beste måten å ha det optimale signalet til enhver tid, dette er de store fordelene med Wi-Fi Mesh eller nettnett. Denne typen rutere Mesh, vanligvis er det nettverksutstyr med høy design, interne antenner i mange tilfeller og er integrert som en fingerring i huset ditt De krever bare en strømkabel.

Unngå ubehagelige situasjoner og bedre spille det trygt

For å avslutte denne artikkelen, før du bestemmer deg for å kjøpe enheten din, MU-MIMO eller Mesh, anbefaler vi deg å informere deg selv – som du gjør når du leser denne komplette artikkelen -, bekreft med en tekniker – fra din pålitelige butikk eller merker som Linksys – hvilken av disse teknologiene er best for hjemmet eller kontoret. Men hvis du vil slutte å bekymre deg for å koble deg til nettverket ditt, må du alltid huske å se etter det beste tilbudet av produkter for trådløse nettverk, som er høyytelsesutstyr, med en gyldig garanti og et prestisjetungt merke. Unngå ubehagelige situasjoner og bedre spille det trygt.

Gjestekolumnist: Gustavo Calderón. Salgsdirektør – Latin-Amerika, Belkin International, Inc.

. (tagsToTranslate) mesh (t) mu-mimo (t) wifi (t) artikler (t) nettverk