free estadisticas Saltar al contenido

Kolonne: Verden uten kabler

abril 28, 2020

I dag søker vi at våre elektroniske enheter og utstyr gir oss praktisk, uten å miste stilen. Den stadige utviklingen innen teknologi tilfredsstiller i økende grad disse behovene, og en av dem er trådløs lading som har vokst i popularitet og snart blir den nye normalen.

Trådløs lading brukes ofte på smarttelefoner, nettbrett og smartklokker som bruker induktiv lading, og fysisk plasserer enheten på ladeflaten på basen. Det er mulig at du allerede har en trådløs ladebase, eller at du allerede tenker å kjøpe en. Det som er sikkert er at trådløs lading allerede er her.

Hva det er, hvordan det fungerer og hvorfor det kan interessere deg

Trådløs lading, også kjent som induksjonslading, er en praktisk måte å slå på elektroniske enheter uten behov for kabler, og krever to ting: En lader, vanligvis diskformet, med en glatt overflate eller stativ som kobles til en strømkilde, og to en smarttelefon, smartwatch eller andre elektroniske enheter som støtter trådløs lading.

Det er raskere og enklere å koble til med en trådløs lader enn å koble kabler hele tiden

Det er raskere og enklere å koble til med en trådløs lader enn å koble kabler hele tiden. Så enkelt som å sette telefonen på laderen slik at den begynner å lade umiddelbart. Trådløse ladere beskytter også telefonen mot skader forårsaket av slitasje forårsaket av kontinuerlig tilkobling og frakobling av kabler i kontaktene. Konstruksjonen er mer solid enn ladekablene som vanligvis ender med å bli dårligere.

Se for deg at du kan fylle batteriet på smarttelefonen din litt hver gang du lar det ligge på bordet. Med trådløs lading er dette mulig. Det er mange modeller av trådløse ladere med veldig forskjellige design og størrelser. Når du har en på nattbordet, en på skrivebordet ditt eller til og med en i bilen, vil det være veldig enkelt å ha noen enheter alltid ladet, slik at plassene dine ser plettfrie ut siden det ikke vil være så mange kabler rundt.

trådløs lading fungerer ordentlig gjennom plasthylser

Det interessante med trådløs lading er at den lar deg raskt lade smarttelefonen din, uansett hvor du er. Utstyret vil begynne å lade så snart det kommer i kontakt med laderen, dette blir til flere ladeposisjoner, enten i liggende eller portrettmodus. Det finnes en rekke trådløse ladeløsninger på markedet, fra trådløse ladebaser til bærbare eksterne batterier, perfekt tilpasset dine daglige behov. I tillegg fungerer trådløs lading ordentlig gjennom plasthylser (opptil 3 mm tykke). Dette betyr at du ikke trenger å ta telefonen ut av saken for å begynne å lade den.

Trådløs lading går like raskt som alle konvensjonelle kablede lader. Forsikre deg om at den trådløse ladebasen er kompatibel med telefonen for de høyeste hastighetene. Det er mange trådløse ladere tilgjengelig i dag som leverer opptil 15W strømutgang. Dette betyr imidlertid ikke at de er optimalisert for å fungere med enheten din. For eksempel er 7,5 W BOOST ↑ UP ™ laderingsdokk spesielt utviklet for å levere 7,5 W trådløs lading for den nye iPhone X, iPhone 8 Plus og iPhone 8. Andre ladere på markedet er 15W de er ikke optimalisert for disse modellene og kan bare levere 5 W maksimalt. Tilsvarende kan Samsung Galaxy-smarttelefoner trådløs lading med opptil 9W ved hjelp av en lader som er spesielt designet for dem. Derfor er kompatibilitet ekstremt viktig for å øke ladehastighetene.

Noen produsenter optimaliserer ikke ladere for å passe til de spesifikke egenskapene og effektkapasitetene til disse

Det er viktig å nevne at ikke alle trådløse ladere er opprettet på samme måte. I motsetning til andre uavhengige produsenter, har Belkin fullstendig kontroll over produksjonsprosessen, noe som gir mulighet for omfattende kvalitetsgjennomgang og strengere lovgivningsmessige tester under design og produksjon. I tillegg er trådløse ladere bygget av høykvalitetsmaterialer som rustfritt stål, polykarbonat og silikon. Selv om hver mobilenhet er forskjellig, optimaliserer ikke noen produsenter ladere slik at de passer til deres spesifikke strømfunksjoner og evner. Dette kan føre til at belastningene blir tregere eller ufullstendige. Belkin Wireless Charging Docks er standard med forskjellige strømutgangsverdier, skapt for å fungere sømløst med en spesifikk telefonmodell og er Qi-sertifisert for å sikre sikkerhet.

Ser fremover

Tilgjengeligheten av denne typen induktiv lading på offentlige steder, som flyplasser, universiteter eller restauranter, øker. Hvis vi ser på fremtiden for trådløs lading Hva kan vi forvente For å begynne med, en større spredning av tilgangen til denne teknologien i offentlige rom. Trådløs lading kan snart være til stede på hotellrom og lobbyer eller på flyreiser. Hjemme kan en hel vegg eller et skrivebord bli en trådløs strømkilde.

Forskere og ingeniører jobber for å bringe andre innovative former for trådløs lading til massene, inkludert MR og ekte fjernlading. Med MR trenger ikke brukere å justere smarttelefonene sine perfekt med den flate ladeoverflaten. Alt de trenger å gjøre for å lade er å holde enheten i nærheten av ladekilden. Andre futuristiske teknologier gir løftet om en ekte fjernladning der en energikilde sender en elektrisk ladning som sprer seg over et bestemt område. Med denne nye formen for lading vil brukere kunne lade enhetene sine når de reiser med tog eller bare når de kommer inn på deres favorittrestaurant.

Gjestekolumnist: Gustavo Calderón, direktør for salg av Belkin / Linksys for Latin-Amerika