Kvinner som bruker Twitter, Instagram eller Facebook får mindre stress

I dag er det et stort antall mennesker som er til stede på forskjellige sosiale nettverk: Twitter, Facebook, Instagram … Mange ganger kan vi tenke at det faktum å stadig konsultere dem gjennom smarttelefonen kan generere avhengighet og nervøsitet for å se de siste nyhetene, men ingenting videre fra virkeligheten som En fersk studie indikerer at kvinner som regelmessig bruker disse tre nevnte nettverkene er mindre stresset.

Vi snakket nylig om avhengighet som WhatsApp kan generere, kjent som WhatsAppitis. Det er mange mennesker som tror at sosiale nettverk kan generere en lignende avhengighet, og det er det Det er brukere som til enhver tid trenger å konsultere profilene sine på nettverk som Instagram, Facebook eller Twitter..

Nydelig jente som sender en melding liggende på sengen

Studien som er nevnt over, er utført av Pew Research Center og i den viser de at kvinner som er aktive hver dag i sosiale nettverk har mindre stress enn de som ikke bruker dem. Hva har Twitter, Facebook og Instagram for å redusere stress blant det kvinnelige kjønn?

Kvinner som bruker sosiale nettverk er 21% mindre stresset

For å gjennomføre studien ble totalt 1800 mennesker kartlagt. Denne besto av totalt 10 spørsmål brukt av spesialister for å bestemme stressnivå, hvis svar ble kombinert med et annet spørreskjema om sosiale nettverk og teknologi.

Som påpekt i denne studien har kvinner som skriver flere meldinger om dagen på Twitter eller deler hverdagen gjennom Instagram eller Facebook, mindre stress enn de som ikke gjør det. Nærmere bestemt, stressnivået reduseres i gjennomsnitt med opptil 21% sammenlignet med de som er mindre koblet til sosiale nettverk og teknologi.

bruk-sosiale-nettverk-kvinner-stress-2

På den annen side er det mest nysgjerrig at dette bare forekommer blant kvinner, siden studien indikerer det menn opprettholder samme nivå av stress uansett om de bruker Facebook, Twitter eller Instagram eller ikke. Fra Pew Research Center påpekte de at da de startet etterforskningen, trodde de at de ville oppdage at den konstante bruken av teknologi genererer press.

De ble imidlertid overrasket over resultatene som ble oppnådd med denne studien om bruk av teknologi og sosiale nettverk. Takket være innhentede data har de vært i stand til å demonstrere det Facebook, Twitter eller Instagram har ingen innflytelse på stressnivået til brukerne.

Andre data som er verdt å nevne fra denne studien

Fra EuropaPress påpekte at dette ikke er det eneste som har blitt kjent gjennom denne studien av Pew Research Center. På den annen side snakker de om nyhetene som berører og trist folk mest når de finner ut av det via sosiale nettverk, å være hovedruter på Facebook, Twitter og Instagram.

bruk-sosial-nettverk-kvinner-stress-3

I dette aspektet menn er mer berørt av nyheter om en venn som har fått sparken fra jobben eller har blitt arrestertMens kvinner er mer trist over å lære om døden til en venns kjære eller om noen er syke.

Tror du at bruk av Facebook, Twitter eller Instagram ofte kan redusere stress?