Lær iOS: Apple ID, Grunnleggende for bruk av iPad og iPhone

Apple-ID-en er din konto for å få tilgang til Apple-økosystemet

I dag starter vi en ny seksjon: Lær iOS. I det vil vi prøve å forklare alt inn- og utkjørsler for det mobile operativsystemet eplets. La oss starte med det grunnleggende: Apple ID. Er du klar? Gå for det!

Hvis vi måtte lage et pyramidespill av de viktigste faktorene å ta hensyn til i “iOS-verdenen”, ville vi måtte plassere ID-en vår på toppen som den viktigste tingen, siden uten det kan vi praktisk talt ikke gjøre noe. Kanskje de som er nybegynnere og begynner i Apple-verdenen ikke gir den viktigheten den fortjener og oppretter en Apple-ID på samme måte som de gjør med en Spotify-konto, men sannheten er at det er mye viktigere .

Apple-ID-en vår er nøkkelen som lar oss få tilgang til alle tjenestene som tilbys av Cupertino– Last ned spill og applikasjoner fra App Store, kjøp musikk fra iTunes Store, aktiver iCloud, be om avtaler i en butikk for å glede deg over gratis samtaler og treningsøkter, etc.

id-eple-2

Tror du det er få grunner? Vel, det er mer, siden vår Apple ID er sikkerhetsnøkkelen som beskytter vår iPhone eller iPad i tilfelle vi mister den eller noen som eier den er ferdig med den og gjenopprette den for å selge eller bruke. Det er også ansvarlig for å beskytte de andre kontoene, passordene og kredittkortene som er lagret i iCloud nøkkelring. Virker det viktig nok for deg?

Du trenger bare å ha en Apple-ID for all iPhone, iPad eller Mac du har

Vi har kanskje flere Apple-enheter, for eksempel en iPhone, iPad og Mac, men vi trenger bare en ID å kunne bruke det i dem alle. Disse kjøpene eller gratis nedlastningene vi gjør på en enhet vil også bli lastet ned (hvis dette er konfigurert) eller vil være tilgjengelige hvis de er kompatible for nedlasting på andre, så det er bare nødvendig å ha en ID. Hvis vi oppretter mer enn ett, kan vi ha problemer med å huske passord og kjøp vi har gjort med den ene eller den andre kontoen, og det vil være mye vanskeligere å synkronisere enhetene våre.

apple-id

Hvis du nettopp har kjøpt din første iOS-enhet og fortsatt ikke har en ID, er det veldig enkelt å lage en, og du kan gjøre det fra iPhone eller iPad ved å legge den inn Innstillinger – iTunes Store og App Store og klikk på “Opprett ny Apple-ID” eller direkte under den opprinnelige konfigurasjonsprosessen. Når dette er gjort, må du bare følge trinnene og fylle ut alle nødvendige felt.

Hvis du foretrekker å opprette kontoen din fra datamaskinen, må du bare gå til Apple-nettstedet og følge noen få enkle trinn. Hvis du er en av disse personene som er redde for å legge bankinformasjonen sin i frykt for at selskapet bruker uredelig bruk av pengene dine, eller at noen kan få tilgang til dataene, må du tenke at det er det eneste selskapet som vil ha tilgang til dem, og som vil beskytte dem så mye som mulig og de vil ikke bruke noen form for “rare” bruk av dem.

Tips for et godt passord for vår Apple ID

Hver konto må ha et passord som forhindrer tilgang til uønskede mennesker, og selvfølgelig vil ikke vår Apple ID være mindre. Når vi kjenner viktigheten av denne kontoen, vil vi gi deg noen enkle tips som kan være veldig nyttige når det gjelder å beskytte kontoen din:

  • Bruker et passord som er kjent for deg og du kan lett huske det.
  • Bruk en sterkt passord: Kombinerer tall, bokstaver, store bokstaver, små bokstaver og om mulig også et symbol.
  • Forsikre deg om at det er et unikt passord, det vil si et passord som du ikke bruker i andre tjenester.

id-apple-3

Når prosessen er ferdig, Apple-ID-en din er klar til bruk, og du vil kunne få tilgang til og laste ned alt innholdet fra App Store, iTunes, etc.. Når vi i tillegg har konfigurert enheten vår med IDen vår, vil den bli en del av enhetene våre, og vi vil kunne dele bilder, kalendere, kontakter, musikkjøp med hverandre (hvis vi vil) takket være iCloud-alternativene.

Enkelt, ikke sant? Hvis det er første gang, fortell oss om opplevelsen din eller still oss spørsmålene dine slik at vi kan hjelpe deg, gjør vi det gjerne.