contadores Skip to content

Lavlysfoto forbedres dramatisk med iOS 7

En av svakhetene ved iPhone og som har blitt dratt i flere generasjoner, er den dårlige kvaliteten på nattbilder eller i lite lys. Sikkert har du noen gang tatt et bilde av vennene dine om natten, og du har et bilde med overeksponerte ansikter og resten av det brente bildet. Det synes som dette er over med iOS 7.

iOS 7 vil forbedre fotografering om natten eller lite lys. Endelig!

La oss være ærlige, fotografering med lite lys på iPhone har alltid vært, og er fremdeles, ganske dårlig. Som jeg nevnte tidligere, utsetter det for det meste for fokuspunktet og brenner alt annet. Andre avanserte enheter fra konkurransen er mye bedre i denne forbindelse. Både Galaxy S IV, HTC One og Nokia Lumia-serien tar akseptable bilder i lite lys.

Noen tror kanskje det er det kameraer er til for, men komforten som en smarttelefon gir deg, som du alltid har med deg, har du ikke i et dedikert kamera. Og hei, hvis andre kan gjøre det, hvorfor kan ikke iPhone? Det ser ut til at Apple endelig har klart å løse dette problemet i iOS7.

foto_noche_ios_7_2foto_noche_ios_7_3

Det nye systemet som administrerer blitsen har forbedret seg mye. I alle testfotografiene kan det bekreftes hvordan dette nye systemet forsøker å unngå overeksponering i det fokuserte objektet. I mer ekstreme tilfeller svarer systemet på en mer ekstrem måte, som det burde være.

I iOS 6, da vi slo på blitsen, satte kameraet en enkelt eksponeringsverdi for hele scenen. Dette betyr at under lite lys beregner iPhone eksponeringsverdien på den mørke bakgrunnen og på det fokuserte objektet, og bruker en mellomverdi mellom de to punktene. I praksis er bakgrunnen tydeligere, ja, men det fokuserte objektet er overeksponert, noe som gjør det veldig tydelig. (eller veldig mørkt) og iøynefallende.

foto_noche_ios_7_4foto_noche_ios_7_5

Heldigvis har Apple tatt høyde for dette når hun lager iOS 7. Den nye kamera-appen oppfører seg veldig annerledes: eksponeringsverdier og fargebalanse beregnes nå bare på det punktet der fokus vil finne sted. (eller hvis det er konfigurert manuelt der vi berører bildet). I praksis vil vi ha en mørkere bakgrunn, som du kan se på bildet over, men objektet eller menneskene som vi ønsker å fokusere på vil reprodusere mer trofast, uten brente detaljer og uten overeksponering.

foto_noche_ios_7_6foto_noche_ios_7_7

På bildet over beregner imidlertid iOS 6-systemet hvitbalansen feil. Vi må huske at vi snakker om en smarttelefon. Som du ser, forbedrer iOS 7 det imidlertid mye.

foto_noche_ios_7_8foto_noche_ios_7_9

Kort sagt har Apple forbedret dette aspektet av Camera-appen uten å endre maskinvaren. Denne forbedringen vil garantert tilfredsstille mange av brukerne som bruker iPhone-en som kamera til daglig bruk. Bildene du kan se i artikkelen er tatt med en iPhone 5 med iOS 6.1.4 (venstre) og med samme enhet med iOS 7 Beta 2 (Ikke sant). De er akkurat som iPhone-kameraet, uten å retusjere.

Som de forklarer i Ispazio, ser det ut til at noen av disse bildene ser bedre ut i iOS 6, men de ble tatt for å se hvordan iOS 7 opprettholder en akseptabel og alltid riktig eksponering i våre fotografier. Mer enn å fotografere objekter, vil denne oppførselen til kameraet hjelpe oss mer i for eksempel fotografier av feiringer eller fester.

Sannheten er at forbedringen er ganske viktig, og at vi bare er i Beta 2. Vil Apple fortsette å forbedre dette aspektet til den endelige versjonen kommer? Vi får se det i Beta 3.