Lukker appene på Multitasking Bar, forbedrer det ytelsen til iOS?

Siden Apple ga ut iOS 4, var versjonen av operativsystemet som (endelig!) Implementerte multitasking på iPhones, iPad og iPod Touch, vi har alle eksperimentert med den nysgjerrige linjen som vises nedenfor når vi trykker på Hjem-knappen noen ganger. Dette er selvfølgelig multitasking-linjen, som gir oss en serie applikasjoner som vi nylig har brukt, arrangert kronologisk.

Imidlertid slutter informasjonen der og kontrollen som brukeren har over multitasking. Vi vet ikke om disse appene fremdeles er åpne, om de er på pause eller fortsetter å utføre instruksjoner, eller om de vil komme tilbake til staten der vi forlot dem når vi avslutter.

Andre nyttige spørsmål kan fremdeles være:Det er nyttig å lukke appene i multitasking-linjen når vi ikke lenger bruker dem? Sparer du batteri, minne og enhet ved å gjøre det? Heldigvis heter en apputvikler Fraser Speirs kommer til å svare oss på dette og andre spørsmål. For dette har han hatt detaljer om å spille inn en video for alle Internett-brukere.

Den nevnte videoen viser oss hva som skjer med appene når du trykker på Hjem-knappen. For øyeblikket når disse tar bakgrunnen, blir det vist hvordan disse appene fortsetter å utføre instruksjoner i prosessoren og bruker plass i RAM-minnet med dataene den bruker. Vanligvis CPU-sykluser slapper av til de forsvinner i bakgrunnen, men RAM er fremdeles opptatt, noe åpenbart på den annen side.

Noen apper må imidlertid utføre instruksjoner selv i denne sovende tilstanden. For eksempel, hvis en app laster ned en fil, vil den fortsette å gjøre det i bakgrunnen, og vil derfor trenge CPU-sykluser for den. Inntil nedlastingen er fullført, stopper det ikke å utføre instruksjoner.

Konklusjonen vi trekker når vi ser på videoen til denne utvikleren kan være overraskende for mange. Det viser seg at ofte lukker apper i bakgrunnen kan forbedre ytelsen noe (spesielt med tanke på RAM-forbruk), men vanligvis denne endringen vil være ubetydelig i brukeropplevelsen. Et generelt råd er å lukke de mest krevende applikasjonene, for eksempel 3D-spill, hvis vi ønsker å frigjøre vår iPad eller iPad 2.

I alle fall, og til tross for at dette betyr at multitasking i iOS er ganske godt implementert med tanke på ressurseffektivitetDet kommer en tid da vi har åpnet så mange apper (20, 30 eller 40) at vi merker en reduksjon i flytens og ytelsen til enheten vår. Så, to tips: lukk de tyngste appene og ikke gå over bord av apper som du holder åpen i bakgrunnen.