Med denne oppfinnelsen vil batteriet på din iPhone alltid være som den første dagen

Hvis Apple av en eller annen grunn er på alles lepper i det siste, er det ikke på grunn av iPhone X og at det blir en salgssuksess i Kina og Japan. Det er en dyptliggende bunnlinje.

Årsaken er ikke en annen, og du vil ha gjettet det, det er den batterygate. Kom igjen, senk iPhone for å bevare batteriet og øke levetiden. Skandalen er avgjort med et program, som Det vil være gyldig til 31. desember i år, hvor batteriene til 6-seriemodellene kan byttes utover til en lavere pris, nærmere bestemt 29 euro.

Det kan interessere deg | Apple lover batteribytte for 29 euro og forbedrer administrasjonen på iOS

Og det er at batteriene til mobile enheter, kjent som litiumion (Li-Ion), har en akilleshæl. Unnlatt og med bruk mister de kapasiteten. Det anslås at rundt 300 til 500 ladesykluser kapasiteten synker vanligvis 20 prosent. Selv om vi i ikke alt for fjern fremtid kan se batterier som kan lades effektivt uten behov for å endre dem.

En forsker ved Nanyang Technological University (NTU) i Singapore, Rachid Yazami, hevder å ha oppfunnet et system som det er mulig gjenopprette batterikapasitet opp til 95 prosent på omtrent 10 timer. Hvis dette er mulig, vil vi bli utsatt for et universalmiddel, ikke bare for produsenter som Apple, men fordi batterier som ikke lenger er gyldige, utgjør et problem for miljøet hvis de ikke blir administrert godt.

Denne forskeren har oppnådd dette ved å legge til en tredje elektrode til prototypen sin, som ville være i stand til å drenere restioner som gjør at batteriene mister effektiviteten med hver ladesyklus.

Det kan interessere deg | IOS 11.2.2-oppdatering beskytter din iPhone, men bremser den

Oppfinnelsen har blitt presentert på et symposium og det er flere selskaper, inkludert Apple, som er interessert i utviklingen av prosjektet. Blir det en realitet i nær fremtid? Alt dette og mer på din favoritt Apple-blogg.

via | BGR