contadores Skip to content

Med iOS 11 tar bildene og videoene dine halvparten

Vi fortsetter med bakruset av iOS 11, det nye operativsystemet som ble presentert sist tirsdag og tilgjengelig for nedlasting siden i går. Blant så mange nyheter og forbedringer, finner vi en som går upåaktet hen, men som likevel har gjort det grunnleggende betydning når vi lagrer vårt digitale innhold.

Hva handler det om?

Vel, verken mer eller mindre enn et nytt bilde- og videoformat som har det særegne å ta betydelig mindre plass enn den berømte og standardiserte JPG. Vi snakker om bekjente som HEIF og HEVC, med bedre resultater og mindre lagringsutgifter.

Hvordan virker det?

HEIF står for High Efficiency Image Format, det er en mer effektiv måte å lagre på bilder med mye mindre kvalitetstap. Den bruker fornyede komprimeringsmetoder, noe som resulterer i et mer komprimert og høyere kvalitet på bildet sammenlignet med en JPG.

HEVC eller Videoeffektiv koding med høy effektivitet det er tilsvarende i videoformat, og vi oppnår også bedre resultater med større plasseffektivitet. Som du ser har det bare fordeler.

HEIF-systemet gjør det mulig å lagre bilder i 10-bits format, når et i JPG-format er lagret i 8-bit. Med dette oppnår vi at de blir frelst med mer fargedybde og følelsen av realisme er mye større.

Ved å innlemme disse nye bildeformatene, kan Apple fortsette å forbedre foto- og videokvaliteten, mens du trenger nesten halvparten av lagringsplassen. Se for deg at du den gang du kjøpte en enhet med lav kapasitet, nå ikke skulle være så klar over hvor mye minne du har ledig.

Ved å gjøre overgangen til High Efficiency Video Coding (HEVC) og High Efficiency Image File Format (HEIF), hjelper Apple oss med å lage mye bedre digitalt innhold.

Hva betyr det for meg?

I utgangspunktet vil du spare 50 prosent i lagring når du tar bilder og videoer med iOS 11-kameraappen.

Hvordan aktiverer jeg det?

Det er veldig enkelt, du må få tilgang til Innstillinger> Kamera> Formater og aktiver aktiveringsmodus som vises som “High Efficiency”. Hver gang du fotograferer med kameraet, blir alle bildene og videoene dine lagret i disse nye formatene.

Vi håper vi har hjulpet deg med å få mer klarhet i disse konseptene og hvordan de kan hjelpe deg med å forbedre bildene dine og på vei, spare lagringsplass. Ikke mist oversikten over alt som skjer med iOS 11 og de nye funksjonene. Vi ses i neste innlegg. Ser deg snart!