Med iOS 7 er Skeumorfismo i Apple Designs over

Skeumorfismo er et ord myntet i designverdenen for å definere bruk av virkelige konsepter i digital sammenheng. I mange år har Apple brukt det for å gi grensesnittet et mer originalt utseende, men det kan ha gått. En del av kjedsomheten som brukere av det mobile operativsystemet har, skyldes nettopp misbruk av dette designparadigmet.

Skewmorphism i Apples design kan forsvinne med iOS 7

Det er grunnen til at mange medier gjengjelder noen nyere rykter om den kommende returneringen av iOS. Tilsynelatende eplefirmaet Jeg ville sendt skeumorfismo en tur for å gi ditt mobile operativsystem en komplett ansiktsløftning. Digitale grensesnitt må være forskjellige fra virkelighetens verden, så i henhold til dette nye paradigmet ville alle iOS 7-skjermer ha en enhetlig, nøktern og aluminiumsbasert estetikk.

Ansvarlig for denne endringen ville være ingen ringere enn Jony Ive, og noen internettartister har vært raske med å tenke på hvordan typiske iOS-applikasjoner vil se ut med denne nye aluminiumsestetikken.

De siste oppdateringene til Apple-appene på iOS 6 skal visstnok ha gitt noen ledetråder til denne estetiske endringen, og den fungererHan, selv om få har lagt merke til det. Og det er at noen designteoretikere har rett i å si at på dette tidspunktet er verden forberedt på rent digitale grensesnitt som ikke har noe med et reelt miljø å gjøre.

Vil du se en designendring i iOS 7, eller foretrekker du at de fokuserer på tekniske nyvinninger og ikke berører estetikk?

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iMore