contadores Skip to content

Med iOS 7 vil det være mulig å ringe samtaler gjennom FaceTime

Taleanrop via Facetime på iOS 7

Med iOS 7 introduserte Apple FaceTime Audio, en tale over IP-tjeneste som vil legge til listen over muligheter for den populære videosamtale-tjenesten. Denne funksjonaliteten vil tillate gratis samtaler til andre FaceTime-brukere over Internett, noe som noen telefonoperatører kan se på som et angrep.

I iOS 7 beta er Audio Facetime funnet som et ekstra alternativ i videosamtalsappen. For eksempel kan brukere ringe fra Telefon-delen på iPhone, FaceTime-applikasjonen eller Meldinger, blant andre. For nå tjenesten tillater det bare å bruke via Wi-FiSelv om det kan endre seg før operativsystemet endelig blir utgitt i høst.

Når vi bruker Facetime for å kommunisere, vil det nå vises to ikoner: et videokamera og en telefon som vil gi oss tilgang til kommunikasjon med bare lyd. For å foreta et videosamtale, trykk bare på “FaceTime” -knappen, som ser ut til å være standardmodus, men det vil også være mulig å velge alternativet kun lyd.

Taleanrop gjennom FaceTime, en av de nye funksjonene i iOS 7

For å få tilgang til Facetime gjennom andre applikasjoner som Meldinger, er trinnene litt forskjellige. Som du kan se på skjermdumpen, når du velger alternativet “Kontakt”, til høyre for en venns navn, Facetime viser oss som et av alternativene. Når du klikker på alternativet, vil det vise oss et popup-panel der det vil spørre oss om vi vil kommunisere med en videosamtale eller et taleanrop.

Den berømte FaceTime-ringen brukes når du ringer og lydkvaliteten, selv om vi jobber med en beta, er overraskende god. Stemmens klarhet kan sammenlignes med andre applikasjoner for iOS som Skype, selv om det når det gjelder å bruke iPhone-høyttaleren, det høres ganske ekko ut, noe som helt sikkert vil bli løst i neste betas. Det er ikke kjent om FaceTime Audio vil støtte full-tosidig kommunikasjon, det vil si samtidig overføring av data fra de to delene av en samtale, selv om det kan sies at etterslep er umerkelig i de fleste situasjoner.

facetime-audio-2

I teorien, siden Facetime er en Internett-basert protokoll, kan to personer med iOS 7 koble seg gjennom enhetene sine uansett hvor i verden de er. Dette forutsatt at begge har tilgang til et WiFi-nettverk og at WiFi-nettverk har Internett-tilgang.

På grunn av det store antallet kunder som har en iPhone, en VoIP-tjeneste, så lett tilgjengelig kan føre til store problemer for bedriftene at de ville se at inntekten ved samtaler ville bli redusert. Akkurat som teleselskaper var forsiktige med å la FaceTime videosamtaler bruke sin verdifulle båndbredde, ville den eneste versjonen av lyden også være en hodepine for telefonoperatører, ettersom dataforbruk ville være Mye mindre, men det vil også redusere antall “normale” samtaler fra abonnentene dine.

Kort fortalt ser det ikke ut til at den nye funksjonen bode godt for telefonselskaper, som Appleinsider med rette påpeker, selv om denne funksjonen kan være en virkelig velsignelse for brukere. Det er synd at Apple ikke har integrert den mer fullstendig i iOS, og at den ikke fungerer som iMessages, det vil si at når du prøver å ringe gjennom telefonapplikasjonen, oppdager den om mottakeren har funksjonen og hvis ja det vil automatisk gjøres gjennom denne “nye kommunikasjonskanalen”.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!