Microsoft Lumia er nå offisiell

På det tidspunktet informerte vi deg allerede om operasjonen som Microsoft kjøpte inndelingen av Nokia-enheter. Det virket logisk: telefonprodusenten hadde det ikke veldig bra i den sektoren, og Microsoft interesserte seg stadig mer for maskinvare. Nå som oppkjøpet er avsluttet, vet vi nye detaljer om merkenavnet.

Og det kan se ut som at det å holde navnet Nokia på terminalene ville være en stor fordel, men det vil ikke skje. For lenge siden leste vi rykter om at navnet neppe kom til å endre seg, men til slutt blir det ikke sånn. Merket som skal brukes fra nå av vil være Microsoft LumiaJa, for grunnleggende telefoner (ikke smarttelefoner) har ordet Nokia fått lisens for bruk i 10 år.

I tillegg til å endre navnet på mobiler, heter Nokias applikasjoner nå Lumia, og det finske firmaets nettsteder direkte andre fra Microsoft. Først vil modifikasjonen bli gjort i Frankrike, og i løpet av de kommende ukene vil de andre landene se hvordan sidene deres på Internett og sosiale nettverk tilpasser seg. Tilsynelatende ordet Nokia som ble skrevet ut på terminalene vil bli erstattet av Microsoft, ved siden av merkevarelogoen. I dette offisielle bildet kan du se hvordan det ville se ut:

Bilde - Microsoft Lumia er nå offisiell

Så Microsoft Lumia er det nye navnet på Nokia. Og det ser ut til at Windows Phone-merke også kommer til å bli slukket, for å bli inkludert i det generiske Windows. Men Nokia har ikke forsvunnet, og vil fortsette å operere under sitt opprinnelige navn i sektorer som nettverksinfrastruktur. Etter min mening har Microsoft mistet et stort aktivum med denne endringen, vi må se resultatet av operasjonen.

Hva synes du om Microsoft Lumia-navnet? Ser du det som passende, eller tror du det har mye mindre forbrukerappell enn Nokias?