contadores Skip to content

Microsoft vil tillate tilpasning av Mac og iOS-apper til Windows 10

I går i Build 2015 fant Microsoft-utviklerkonferansen sted, hvor de avslørte veldig interessante detaljer relatert til Windows 10. Microsoft kunngjorde blant annet ankomsten av en serie verktøy som vil la utviklere av Mac-, iOS- og Android-applikasjoner tilpasse dem for Windows 10.

Redmond-selskapet har bestemt seg for å satse på konvergensen mellom de forskjellige applikasjonene og tredjeparts tjenester, tillater tilpasning av iOS-, Android- og til og med OS X-applikasjoner. Microsoft avduket viktige nyheter for Windows 10 på gårsdagens konferanse, og det er at selskapet har fokusert en stor del av sin innsats på å tilrettelegge for arbeid for alle de selskapene som beriker applikasjonsøkosystemet til operativsystemet ditt.

microsoft-adapt-apps-ios-windows-10-2

Med Windows 10, Microsoft søker å forene alle plattformer for å lage en slags universell Windows. Men la oss se mer detaljert hvordan det amerikanske selskapet vil la utviklere tilpasse iOS- og Mac-appene sine for Windows 10.

Microsoft introduserer nye verktøy for utviklere

Som Microsoft forklarte, nye verktøysett i Visual Studio vil la utviklere sette sammen Objekt-C-kode for å skreddersy iOS- og OS X-appene for Windows 10. Disse nye verktøyene tillater også integrering av XBox Live, så vel som andre Microsoft-tjenester og funksjoner.

microsoft-adapt-apps-ios-windows-10-3

På denne måten vil utviklere kunne bygge Windows Store-applikasjoner basert på Objekt-C-koden som brukes i iOS og OS X, og vil ha støtte for berøringskontroller så vel som tastatur og mus. I tillegg må det sies at det allerede er gjort en demonstrasjon av driften av denne teknologien med Candy Crush-applikasjonen for Windows Phone.

På den annen side, påpeker iMore det Microsoft har ikke sagt noe om de til slutt vil inkludere koden som opprinnelig var skrevet i Swift., Apples nye programmeringsspråk, men det er grunnen til at selskapet vil gjøre det.

Utvidelser kommer til Microsoft Office for iOS

Til mange overraskelse, Microsoft har gått fra å lure Apple-produkter til å lage de beste appene for iOS. Under gårsdagens konferanse på Build 2015 avslørte Microsoft sine planer om å gjøre iOS-brukere forelsket i Office igjen gjennom utvidelsene.

Så Microsoft sier at for eksempel vil det være mulig å planlegge et møte i Outlook og ringe Uber, alt innenfor den samme applikasjonen. Og best av alt, det spiller ingen rolle om du bruker en datamaskin, en iOS-enhet eller en Android-enhet.

microsoft-tilpasse-Apps-iOS-windows-10-4

Microsofts administrerende direktør kommenterte at Office er i ferd med å skje “Langt utover individuelle applikasjoner og API-er deres”. Så utviklere vil ha muligheten til lage utvidelser som vil fungere med Windows, Office for iOS, nettet og Android.

Det er ingen tvil om at Microsoft har satset veldig tungt med Windows 10Nå gjenstår det bare å se om utviklere blir oppfordret til å bruke de nye verktøyene for å tilpasse applikasjonene opprinnelig opprettet for iOS, OS X eller Android.

Ikke gå glipp: Microsoft lanserer den fantastiske nye App Office Delve på iPhone