Mini-LED-skjermer treffer iPad og MacBook Pro neste år

iPad Pro Concept

Ming-Chi Kuo har talt igjen, som rapportert av 9to5mac, og har nettopp avslørt viktige nyheter relatert til teknologien til mini-LED-skjermer. I følge analytikeren vil denne nye typen skjermer nå iPad og MacBook-linjen i 2020 til selskapets Pro-modeller.

Kuos informasjon er det Apple vil bringe mini-LED-skjermene til 4 eller 6 enheter over tid, men den endres starter med 12,9-tommers iPad Pro i 3. kvartal 2020. Kuo sier at denne iPad Pro-modellen vil ha mini-LED-skjerm og en mye kraftigere A14X-prosessor. Så alt tyder på at vi ikke vil se nye iPad Pro på et år til.

Mini LED-skjermer kan være Apples fremtid

Mini-LED-panelene har mange fordeler fremfor OLED-teknologi samtidig som mange av fordelene opprettholdes. Mini-LED-skjermer er tynnere og mer effektive når det gjelder energiforbruk, og har heller ikke brannskader som OLED-er. De tilbyr også et bredt fargespekter, høye kontrastforhold, et høyt dynamisk område og god lokal demping. Endelig tillater mini-LED-panelene lage buede, fleksible og nesten rammeløse paneler uten at det går ut over kvaliteten eller skjermen.

iPhone-12-iPad-Pro

Det kan interessere deg | Bloomberg bekrefter iPad Pro med to kameraer i begynnelsen av 2020 og Apple-briller innen 2023

IPad Pro vil være den første store Apple-enheten som bruker mini-LED-teknologi, og den neste blir den nye MacBook Pro, som de ville bytte til denne typen skjermer i slutten av 2020 eller begynnelsen av 2021. Apple ønsker imidlertid å utvide denne teknologien til flere enheter og kan lansere opptil 6 produkter totalt med mini-LED-skjermer mellom 2020 og 2021.

De mini-LED-teknologi er ikke det samme som microLED, en annen teknologi som Apple undersøker for å ta i bruk, hovedsakelig, i Apple Watch. Selskapet har flere displayteknologier på bordet og vil snart gjøre spranget, og sikkert forbedre den nåværende opplevelsen.