Modulære telefoner er allerede en realitet takket være Motorola

Motorola kunngjør Prosjekt Ara, en plattform for enhver bruker å bygge en tilpasset telefon basert på modulære deler.

Som om det var en Lego, kan brukeren gjøre det sett sammen en smarttelefon med forskjellige deler CPU, skjerm, kamera, batteri, etc.

Vi hadde allerede sett et lignende prosjekt kjent som Phoneblocks, og nå har Motorola, et selskap som eies av Google, bestemt seg for å få det til. Grunnleggeren av phonebloksDave Hakkens blir med i Google og Motorola-prosjektet.

Utviklerne vil utgjøre en veldig aktiv del i prosjektet. Module Developer Kit (MDK) vil være tilgjengelig snart. På denne måten vil det bli planlagt et økosystem, som planlagt, der brikkene skal innoveres. Motorola rekrutterer for tiden utviklere, ekspertteknikere og frivillige til å gjennomføre Project Ara.

Bilde - Modulære telefoner er allerede en realitet takket være Motorola

“Vi vil gjøre for maskinvare det Android har gjort for programvare: lage et levende økosystem for utviklere, lavere hindringer for innreise, øke innovasjonstakten og redusere tidslinjen for utvikling betydelig,” sa han. Motorola.

Tilsynelatende modulmonterte telefoner hver gang de er en nærmere virkelighet. Hver bruker kan personalisere smarttelefonen sin etter brikke, og i tilfelle en går i stykker, vil de kunne endre den ganske enkelt.