Mulige forbedringer for iOS 7 varslingssenter

Varslingssystemet debuterte på iOS 5 og begynte å forvandle Apples gamle varslingssystem til noe mindre irriterende og mer robust. Dessverre i iOS 6 varsler nesten stoppet. I den nye, flatere og omdesignede iOS 7 håper vi at varslingssenteret også tar et sprang fremover. Forhåpentligvis vil det gå fra informasjonsvarsler til “Nyttig”.

Denne forespørselen vi sender i dag er ikke ny. Mange har spurt om det før. Palm startet det med webOS, noen Jailbreak-apper som biteSMS har gjort det i flere år, og Google la det til Android i 2012.

Det er på tide at handlinger, som informasjon, kommer til oss.

Fra skapelse til samtale

I den nåværende versjonen av iOS, hvis vi bruker et program, et spill eller bare spiller rundt på hovedskjermen, hvis en SMS, iMessage, Hangout eller annen type tekst kommer, vil vi motta et varsel på toppen. Hvis vi klikker på varselet, fjerner den applikasjonen vi bruker og tar oss med til applikasjonen for meldingen som har nådd oss. På dette tidspunktet må vi vente på at applikasjonen som har sendt oss varselet om å kjøre, koble til og laste ned selve meldingen. Etter å ha svart på meldingen, må vi bruke vekslingen mellom applikasjonene til Hjem-knappen for å gå tilbake til applikasjonen vi var i.

La oss tenke oss at i stedet for å jobbe slik, når varslingen kommer, ikke bare kunne vi klikke på den for å gå til den tilsvarende applikasjonen, men dra varslingssenteret ned og starte en dialog direkte derfra. Så vi kunne raskt svare og komme tilbake dit vi var uten å måtte bytte mellom applikasjoner.

action_share_tweet_sheet_screens

Det nåværende systemet fungerer bare for å lage nye meldinger og for tilknyttede applikasjoner som er integrert og integrert av Apple. (Mail, iMessage, Twitter og Facebook).

actionable_notification_tweet_sheet_screen2_0

Det fungerer ikke med tredjeparts meldingsapplikasjoner. I verste fall kan varslingssenteret ganske enkelt fortsette å vise ikonet som identifiserer applikasjonen. I en perfekt verden kan tredjepartsapplikasjoner inkludere parametere for å registrere deg i varslingssenteret og kunne bruke sine egne ark (ligner på ånden der Passbook setter et visst nivå av design).

actionable_notification_tweet_sheet_screen3

Med varslingssenteret som holder kontroll over transaksjoner, kan kommunikasjonen håndteres mer trygt og effektivt.

Fra varsel til endring

Det samme systemet kan også fungere ved å endre alarmer. Akkurat nå, akkurat som med meldinger, hvis en alarm går, kan vi godta eller utsette den, men vi kan ikke endre den. Hvis vi ønsker å endre det, må vi legge inn den tilsvarende applikasjonen (normalt klokke).

I en verden med et mer interaktivt grensesnitt, kan vi slå av alarmen og senke varslingssenteret for å kunne lukke, utsette eller endre den akkurat der.

actionable_notification_timer_screen2

actionable_notification_alarm_screen2

Fra bytte til varslingssenter

Kontrollene er mer kompliserte, fordi de er vedvarende. Ingen vil stadig ha lydkontroller i sikte, det er derfor Apple sannsynligvis la dem til bytteappen i iOS 4.

Men disse kontrollene kan være mer fornuftige i varslingssenteret. I stedet for å dobbeltklikke på Hjem-knappen og deretter tappe horisontalt, vil det bare være et trykk nedover. Lysstyrke- og AirPlay-kontroller kan enkelt overføres til varslingssenteret, i tillegg til WiFi, Bluetooth, flymodus og mer.

actionable_notification_controls_screen

Fra statisk til dynamisk

Så mye som vi liker å sammenligne plattformer og snakke om hvem og hvem som ikke er nyskapende, hvem som kopierer, hvem som fjerner det før osv., Er sannheten at det beste er at hvert selskap tilbyr oss forskjellige måter å dekke et emne på.

Siri, Google Now og Kinect begynner å bryte gamle konsepter, ikke bare med naturlig språk og gestbaserte kontrollsystemer, men også med kontekstuelt bevisste grensesnitt.

Når Apple kommenterer iMore, hvis Apple ønsker å oppnå noe virkelig banebrytende, Varslingssenteret kan være kontekstuelt, presentere informasjonen, handlingene og alternativene avhengig av tidspunkt på dagen, stedet og hva vi gjør på det tidspunktet. Det klassiske eksemplet er: “Trafikken har endret seg. Nå må du gå 10 minutter før møtet. Vil du sende en melding til de fremmøtte?”.

Fra Apple II til Mac har Apple stått i spissen for varslinger på hovedgrensesnittet, så jeg håper vi får se det på iOS før heller enn senere.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!