contadores Skip to content

Multitasking på delt skjerm kommer med iOS 9

Vi forteller deg alt om multitasking av iOS 9

Vi fortsetter på WWDC 2015 med alle nyhetene presentert av Apple. I tillegg til OS X El Capitan, og watchOS 2 for Apple Watch, iOS 9 er også presentert, som planlagt, og har kommet ganske lastet med endringer som kommer til å forbedre brukeropplevelsen og multiplisere mulighetene til iOS 8.

Og nettopp med fokus på de to premissene, en interessant nyhet er introdusert noe som sikkert ble etterlengtet av mange brukere, men som imidlertid ikke virket veldig mulig å gå i oppfyllelse, i det minste for øyeblikket.

Avanserte funksjonaliteter som tilpasser seg skjermtypen

Vi snakker om ekte multitasking, som til slutt vil bli en realitet (redundans verdt det), i iOS 9, selv om ja, bare iPad vil kunne dra nytte av den, foreløpig. Det er ganske enkelt en funksjon som vil dele enhetsskjermen i to, selv om vi bare med iPad Air 2 kan glede oss over en komplett opplevelse. Selv om alle vil kunne oppdatere til iOS 9 på de andre enhetene, er egenskapene til multitasking mindre avhengig av kraften til hver enkelt.

Mens med de to siste iPad Mini, og med den første generasjonen iPad Air, vi kan ha en applikasjon i normal størrelse og en annen på den ene siden av skjermen (som gjøres bare ved å skyve) på iPad Air 2 kan vi dele skjermen i to apper med samme størrelse, noe som er til og med behagelig.

Multitasking i iOS 9

Arbeid parallelt som på et stasjonært system med forskjellige applikasjoner

I alle fall Det kan være veldig nyttig, for eksempel å surfe på Internett , og på sin side være i en samtale gjennom chat, slik at vi kan være oppmerksom på begge tingene uten å måtte forlate nettleseren eller meldingsprogrammet når som helst. En annen mulighet er å redusere størrelsen på en video som vi spiller, for å se dem mens du fortsatt bruker andre apper.

Bortsett fra disse funksjonene, Apple har designet et nytt system slik at utviklere kan oppdatere applikasjonene sine og få dem til å tilpasse seg etter størrelsen på skjermen. I utgangspunktet betyr dette at applikasjonene har et responsivt design som lar dem tilpasse seg multitasking.

Uten tvil står vi overfor en ny funksjon som vil glede uendeligheten til brukere som har forventet noe slikt i lang tid. Nå gjenstår det bare å prøve det!