Nettbrettet før og etter iPad

Et bilde viser utviklingen av tablett før og etter lanseringen av kongen av nettbrett, Apple iPad.

tablett-før-etter-ipad

I går, en forero av MacRumors postet et bilde av de viktigste nettbrettene før og etter iPad-utgivelsen . Det kan sies at bildet taler for seg selv. På samme måte som iPhone revolusjonerte smarttelefonmarkedet, har Apple klart å omdefinere det hittil kjedelige nettbrettet.

I tiden etter iPad, et nettbrett var bare noen få tommers skjerm lukket av en Windows XP-PC og en pekepenn som fungerte som en peker. I utgangspunktet var de bærbare uten tastatur: batterilevetiden var lav (mindre enn 2 timer), grensesnittet arvet bruken med musen, og de hadde alle ulempene ved et stasjonært operativsystem som ble tvunget til å eksistere sammen på en bærbar enhet. Designet deres var heller ikke attraktivt, de var fulle av vedheng, spor, forsterkede kanter og til og med skrekkelige håndtak prydet de allerede utsmykkede linjene. Konseptet var der, men ingen visste hvordan de skulle dra nytte av det.

Da vendte Apple-designere seg til sin magi og basert på iPhone-opplevelsen klarte å smi det som nå regnes som et nettbrett: han iPad. Nøkterne og rene former som er behagelige å ta på, samspillet så direkte og naturlig som å skrive i en notisbok og umiddelbarheten til et grensesnitt designet for å fungere med letthet ble født.

HTC, Motorola, RIM, HP og mange andre benyttet seg av konseptet gjenoppfunnet av Apple, og resultatet er tiden der alle nettbrett vil være som iPad.

Fant du artikkelen interessant? Del det med vennene dine på Google, Facebook og Twitter med knappene du finner i begynnelsen og på slutten av det, takk!

Spor | AppleWeblog