Nexus 5 vs LG G2

LG G2 vs Nexus 5LG G2 vs Nexus 5

Det ønskede, det forventede er her Nexus 5 av Google. Akkurat i dag har Google presentert terminalen uten å bruke noen hendelse for den. Som vi allerede hadde forventet, har den gjort det ved å presentere terminalen på Google Play med ingen flere utstyr enn det. Nå er det på tide å sammenligne den med de forskjellige terminalene som nå er på markedet, og som kan gi oss en ide om hvor vi skal plassere Google-terminalen med hensyn til konkurransen. Den første sammenligningen vi kan gjøre er den mest naturlige av alle. Vi sammenligner det med LG G2, terminalen som denne Google-terminalen skal stamme fra.

Nexus 5 LG G2
skjerm 4,95 tommer 5,2 tommer
Vedtak 1920 x 1080 1920 x 1080
Pixeltetthet 445 ppi 423 ppi
Oppbevaring 16/32 GB 16/32 GB
prosessor Snapdragon 800 Snapdragon 800
Prosessorhastighet 2,23 GHz 2,26 GHz
Størrelse 137,8 x 69,1 x 8,59 mm 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
Kamera (foran / bak) 8 Mpx / 1,3 Mpx 13 Mpx / 2,1 Mpx
Optisk bildestabilisering Ja Ja
RAM 2GB 2GB
SW Android 4.4 KitKat Android 4.2.2 Jelly Bean
Batteri 2300 mAh 3000 mAh
FM-radio Ikke Ja
LTE Ja Ja

For noen dager siden foretok vi allerede en liten sammenligning angående størrelsen på skjermen mellom disse to terminalene, men først ble bare skjermen sammenlignet når det gjelder størrelse og for det andre handlet om de uoffisielle egenskapene til Google-terminalen.

I dag kan vi allerede gjøre en mye mer omfattende sammenligning med de offisielle tekniske egenskapene til Google-terminalen.

LG G2 vs Nexus 5LG G2 vs Nexus 5

Mål og skjerm

På dette avsnittet har vi allerede gjort en sammenligning som vi har sagt, og derfor kommer vi til å utvide veldig lite. Størrelsen på Google-terminalskjermen er noe mindre, 4,95 tommer mot 5,2 tommer, enn LG G2. Selve oppløsningen er den samme, og derfor er pixeltettheten litt større når det gjelder Nexus 5, 445ppi vs. 423ppi.

Dimensjonene til begge terminalene kan sies å være praktisk talt de samme, da forskjellene er under en millimeter i alle dimensjoner.

Prosessor og minne

Når det gjelder prosessoren finner vi også liten forskjell. Begge terminalene har den nyeste Qualcomm Snapdragon 800 med Adreno 330 som GPU. Den eneste forskjellen vi finner kan sees i klokkehastigheten. Google-terminalen når 2,3 GHz og LG-terminalen er fortsatt på 2,26 GHZ. En nesten ubetydelig forskjell.

RAM-minnet som monterer hver av terminalene er identisk og holder seg på standard 2 GB på dette tidspunktet i high-end av markedet.

LG G2 vs Nexus 5

Oppbevaring

Når det gjelder lagring, har de to terminalene 16 GB og 32 GB versjoner. I ingen av tilfellene kan lagringen utvides ved hjelp av microSD-kort.

kameraer

Dette er et av punktene der vi finner flest forskjeller mellom de to terminalene. Til tross for at begge terminalene har optisk bildestabilisering (OIS), er antallet megapiksler i hovedkameraet mer enn bemerkelsesverdig. På den ene siden har vi 8 Mpx i hovedkammeret til Nexus 5 og på den andre har vi LG G2 med 13 Mpx i hovedkameraet.

Når det gjelder frontkameraet, fant vi også forskjeller fordi Google-terminalen har 1,3 Mpx i kameraet, hovedsakelig beregnet på videosamtaler og LG G2 Den har 2,1 Mpx for dette kameraet

Programvare og andre

Operativsystemversjonen av Nexus 5 Det er, hvordan kan det være ellers, den nyeste versjonen av Android (Android 4.4. KitKat) mens versjonen av operativsystemet til LG G2 det er 4.2.2 Jelly Bean.

Siden den er til stede i en av de to terminalene og ikke i den andre, er FM-radioen som er til stede i LG G2 og vi finner det ikke i Nexus 5.

LG G2 vs Nexus 5

konklusjoner

Konklusjonene vi kom til etter å ha sammenlignet disse to terminalene så like, er at vi står overfor nesten to kloner hvis det ikke var for den største skjermen i LG G2 eller tilstedeværelsen av høyere oppløsninger i kameraene eller tilstedeværelsen av FM-radio i LGs egen terminal. Google-terminalen, husk at den også er laget av LG, presenterer en mer oppdatert versjon av operativsystemet, og dette vil fortsette å være tilfelle i minst to år.

Derfor har den som vil ha det siste når det gjelder Android-versjoner ikke noe annet valg enn å velge Nexus 5. Mens de som er villige til å ofre gjenstand for oppdateringer og har noen noe overlegne funksjoner som kameraer eller FM-radioen bør velge LG G2.