Night Shift: Slik fungerer den nye iOS 9.3-modusen

I forrige uke slapp Apple den første offentlige betaen av iOS 9.3, og det gjorde også det samme med versjoner av watchOS 2.2, OS X 10.11.4 og tvOS 9.2.

Blant de forskjellige nyhetene som iOS 9.3 bringer oss, finner vi Night Shift-funksjonaliteten. En ny modus som tar vare på reduserer automatisk blått lys lysstyrken på iPhone- og / eller iPad-skjermen.

Nattskift Den regulerer fargetemperaturen automatisk, og hjelper oss med å oppnå en bedre søvnkvalitet, og lar oss sove fredelig til tross for at vi har blitt utsatt for blått lys.

Det blå lyset og følsomheten i øynene våre

Ultrafiolette stråler, nær blått lys, er usynlige for synet vårt og har en kortere bølgelengde, men de er til stede og er veldig skadelige for hud og øyne. Tilsvarer også blått lys fra skjermer på mobilenheter, selv om det er på en mye mindre skadelig måte.

iOS-9.3-beta-walkthrough-1024x577

Det blå lyset gir søvnløshet, hvis vi normalt sett får søvn klokka 11 om natten og vi er hektet på iPhone og iPad, vil øynene våre forbli “våkne” til 2 om morgenen. Selv om det i en kanadisk etterforskning nylig ble konkludert med at blått lys er bra for minnet.

Hvorfor er vi så følsomme for dette blå lyset? I netthinnen har vi et fotopigment som heter melanopsin, dette fotopigmentet er spesielt på bølgelengden til blått lys. I følge studier kan det ha noe å gjøre med lysdeteksjon i skumringen (solens solnedgang).

Under solnedgang skifter sollys fra det synlige til den ikke synlige halvkule, og blått lys øker i himmelens kuppel. Det gir en viss mening at utviklingen av vår anatomi har konfigurert melanopsin til å oppdage en viss mengde blått lys i skumringen, og en overbelastning av det på netthinnen vår kan være skadelig.

Hvordan fungerer Night Shift i iOS 9.3?

Det er her den nye iOS 9.3-funksjonaliteten Night Shift starter. Når vi aktiverer Blå lysreduksjon i delen Display og lysstyrke Innstillinger-appen regulerer temperaturen automatisk, fra et kjøligere spekter (blått) til en varmere oransje fargetone.

Matti-Helin-42389_5710efe3a531629609013682d5fa943a_1441965289

Denne funksjonen kan aktiveres når som helst vi ønsker, selv om det kanskje er mer nyttig å bruke Night Shift automatisk, siden iPhone eller iPad bruker geolokalisering å vite hvilken tid på døgnet det er natt i hver region.

Til å begynne med kan Night Shifts oransje fargetemperatur virke veldig rar, men til slutt vil du bli vant til den. Visjonen og hjernen vår tilpasser seg perfekt til enhver situasjon. Så, med tiden, og hvis vi programmerer den automatiske modusen, reguleringen av fargetemperaturen og forsvinningen av blått lys i iOS 9.3 det vil neppe merkes i vår bevissthet.

nattskift-660x330

Men det beste av alt, uten tvil, er det IOS 9.3 Night Shift kan tilpasses. Fra Innstillinger kan vi bruke en rullefelt for å øke eller redusere den varme fargetonen, og selvfølgelig også lysstyrken. Selv om dette er noe du kan sjekke med større presisjon i videoen som vi vil legge igjen i bunnen av denne artikkelen.

Relatert | IOS 9-adopsjon når 75% av kompatible enheter

Night Shift: Kompatibilitet med iPhone og iPad

Her overlater vi deg en liste med iPhone og iPad-modeller som vil være kompatible med Night Shift-funksjonen til Apple iOS versjon 9.3. Denne funksjonen krever en 64-biters arkitekturprosessor for å fungere ordentlig. Det er virkelig synd at Apple jobber med denne typen begrensninger, men det er det som er i teknologiens verden …

iPhone:

 • Iphone 5s
 • Iphone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus

iPad:

 • iPad Air
 • iPad Air 2
 • iPad Mini 2
 • iPad Mini 3
 • iPad Mini 4
 • iPad Pro

Night Shift på video

Har du ikke vært i stand til å teste den nye iOS 9.3 offentlige betaen? Er du nysgjerrig på å se hvordan den blålysreduksjonen til Night Shift-funksjonen ser ut? Vi viser deg på video!

Noen ganger er det virkelig irriterende å ligge i sengen, ta ipad for å se på favorittappene dine, og når du låser opp enheten, skjønner du plutselig at lysstyrken på skjermen er for høy. Den første reaksjonen fra øynene våre er å lukke øyelokkene og / eller rynke. Men nå med Night Shift er dette over. Rolige drømmer, kjære lesere …

Hva synes du om den nye Night Shift-funksjonaliteten til iOS 9.3? Har du hatt muligheten til å teste den i betaen til denne versjonen av Apples mobile operativsystem? Vi avventer dine meninger i kommentarfeltet, på Facebook og på Twitter.