free estadisticas Saltar al contenido

Nikon D6 er forsinket, og det er fare for lansering av iPhone 12: dette kan være mønsteret for det vi har igjen av året

marzo 19, 2020

Nikon har nettopp kunngjort at den nye Nikon D6, kameraet for profesjonelle sportsfotografer, ikke vil ankomme i mars som planlagt, og teoretisk vil det være i mai. Denne forsinkelsen føyer seg sammen med mange andre, og blant dem et stadig kraftigere rykte: det den fremtidige iPhone 12 vil ikke være tilgjengelig i september som vanlig, men ville ikke ankomme før i oktober.

Årsaken er ingen ringere enn coronavirus, som forårsaker fabrikkstengninger og stopp i produksjonslinjene til alle de elektroniske komponentene som er en del av Nikon-kameraene eller de Apple-smarttelefonene. De er bare to eksempler på en bransje som står overfor et virkelig sammensatt år der nye produktlanseringer kan bli betydelig forsinket.

Teknologibransjen begynner å vise sine sår

Koronaviruset har vært den absolutte hovedpersonen i dagens situasjon i flere uker, og virkningen av den er enorm både i samfunnet og i økonomien: mange selskaper starter opp delvis eller total karantene.

Nikon D6 Det var forventet å ankomme denne måneden, men Nikon D6 vil ikke ankomme før i mai på grunn av problemer med den lave produksjonen av noen av komponentene på grunn av koronavirus-krisen.

Det gjør de sende sine arbeidere hjem —De store gjør allerede det — eller aktiverer midlertidige nedleggelser av fabrikker, kontorer eller butikker i forskjellige land som Kina, slik Apple for eksempel gjorde i begynnelsen av februar.

Teknologibransjen og effekten av Wuhan coronavirus: fabrikkstengninger, forsyningsproblemer og forventninger om forsinkelser

det er forårsaker forsinkelser i forskjellige teknologilanseringer, og vi begynner å se konsekvensene i disse dager. For eksempel kunngjorde Nikon for noen timer siden at den utsatte lanseringen av det profesjonelle Nikon D6-kameraet "på grunn av mangel på deler og komponenter fra en tredjepart" som hadde blitt berørt av COVID-19, forklarte de i den offisielle kunngjøringen. Sony advarte allerede for flere uker siden at koronaviruset kan ha stor innvirkning på produksjonen av sensorer for digitale kameraer.

Det er ikke den første saken og forutsigbart vil det ikke være den siste. Kollegene våre på VidaExtra fortalte oss nylig om forsinkelsen i lanseringen av TurboGrafx-16 Mini, den "retro" versjonen av den legendariske konsollen.

Produkter som Oculus Quests som ble lansert for måneder siden, har problemer med lagerbeholdningen og er ofte utsolgt fordi produksjonen er utilstrekkelig og etterspørselen overstiger tilbudet.

En fersk TrendForce-rapport advarte om hvordan forskjellige teknologisektorer kan påvirkes i løpet av de kommende månedene. Mens DRAM-minnene som brukes på mange enheter ikke ser ut til å være truet – produksjonen er tungt automatisert og robotisk, og det er knapt noen menneskelig stab – det er mange andre sektorer som smarttelefoner eller videospillkonsoller som kan gå gjennom alvorlige problemer.

IPhone 12, PS5 og Xbox Series X er truet

Det er faktisk veldig viktige produkter som i år kan bli påvirket. Blant dem er iPhone 12, hvis tilgjengelighet kan bli forsinket med en måned og gå fra den tradisjonelle september, når den presenteres år etter år, til oktober 2020.

PS4

I Bloomberg indikerte de hvordan alt vil avhenge av hvordan produksjonen går i april og mai. Selv den ryktet iPhone 9 (eller iPhone SE 2) kan ende opp med å bli lansert ikke i mars som forventet, men en måned eller to senere.

Det er 2800 millioner spillere i verden, og Microsoft har en god idé å erobre dem alle

Også fremtidige Xbox Series X og PS5 er truet av disse problemene, siden produksjonen avhenger av de kinesiske fabrikkene med tusenvis av arbeidere involvert i forsamlingen av slike maskiner.

Noen analytikere påpeker at det vil være en måneds forsinkelse i tilgjengeligheten av konsoller som også kan nå markedet på en veldig begrenset måte. Imidlertid produserer AMD både CPU og GPU for begge alternativene, indikerte at alt fremdeles var i gang for lansering i løpet av julen 2020.

del
   
         Nikon D6 er forsinket, og det er fare for lansering av iPhone 12: dette kan være mønsteret for det vi har igjen av året