Noen funksjoner vil vi gjerne se på iPad 5

IPad5, hvis ikke noe uvanlig skjer, vil være Apples neste nettbrett. Hvis ryktene stemmer, bør vi mellom september og oktober se den nye generasjonen av nettbrettet som har popularisert dette markedet. Andre selskaper som Amazon, Asus, Samsung og Microsoft har lansert nettbrettene sine for å prøve å ta tronen bort fra Apples iPad, men ingen har engang kommet i nærheten.

ipad-mini-2-ipad-5

Samtidig som markedet modnes og Apples konkurrenters nettbrett forbedres, har de i Cupertino et behov for å fornye det vellykkede nettbrettet og lansere noe virkelig spesielt. Med dette i bakhodet har vi samlet en liste over nye funksjoner som vi ønsker å se i neste versjon av iPad. La oss gå dit!

Valg av skjermstørrelse

ipad-5.jpg

Til tross for at de virker noe små sammenlignet med andre enheter på markedet, for eksempel Galaxy Tab 10.1 og Microsofts Surface Pro som har en 10,6-tommers skjerm, har ikke iPad-ene på 9,7 tommer hemmet salget.

I et år bestemte Apple seg for å tilby sine brukere muligheten til å velge skjermstørrelse ved å lansere iPad Mini. Hvorfor ikke tro at du kunne gjøre det samme? En fersk rapport fra Wall Street Journal sier at Apple har eksperimentert med en 13-tommers iPad. Et nettbrett i denne størrelsen med Retina-skjerm ville være en fest for våre øyne. Apple kan gi oss muligheten til å velge om vi vil ha et 7,9-tommers nettbrett, et 9,7-tommers nettbrett eller et 13-tommers nettbrett.

Lengre batterilevetid

ipad_4_vs_surface_bateria

IPadens strålende batterilevetid har alltid vært en sentral skille mellom den og andre nettbrett på markedet, og logisk sett ønsker vi ikke at dette skal forsvinne i iPad 5.

Batterilevetiden på en enhet som nettbrettet er direkte koblet til skjermen. Og ifølge en fersk rapport fra det koreanske nettstedet IT-nyheter, Apple ser ut som om den kan bruke Sharps nye IGZO-skjermer. Dette materialet, i tillegg til å tillate produksjon av tynnere enheter, tillater også en bedre batterilevetid og en høyere piksletetthet. I følge Sharp, denne teknologien vil tillate en tetthet på 500 ppi, nesten det dobbelte av hva den nåværende iPad 4 tilbyr.

iOS 7

iOS-7-logo

Alt tyder på at iOS 7 vil bli utgitt 18. september, og med tanke på dette vil det være usannsynlig at Apple ville lansere iPad 5 uten å ta med det nye mobile operativsystemet. Etterfølgeren til iOS 6 er fullstendig redesignet og inkluderer et nytt visuelt utseende som vil se imponerende ut på iPad-skjermen.

Med det nye operativsystemet kommer også de redesignede versjonene av de grunnleggende applikasjonene, som Siri, kameraet, Kalender, etc.

SoC A7X

apple_a7

Noen nyere rykter forsikrer at den mulige iPhone 5S eller iPhone6 ​​(hva det endelig kalles) vil omfatte den nye SoC A7 fra Apple. Det logiske ville være at Apple inkluderer en raskere prosessor i iPad 5 enn iPhone, altså Det kan være at den ga ut SoC A7X. Med den nye iOS 7 og de antatte nye skjermbildene, trenger nettbrettet sikkert en vesentlig kraftigere prosessor.

Nytt design

ipad-5

IPad 3 og iPad 4 var identiske i design. Apple endret designet på smarttelefonen sin med lanseringen av iPhone 5, så selv om iPad er noe vanskeligere å fullstendig omgjøre, vil iPad 5 gjerne se en merkbar designendring. Alle ryktene peker på det iPad 5 vil være tynnere, lettere, og den vil ta i bruk designet til iPad Mini med en mindre ramme.

Forbedret kamera

ipad-3-kamera

Jeg vet at kameraet på et nettbrett ikke er så viktig som på en smarttelefon, men det ville ikke gjort vondt hvis iPad 5 kom med et noe bedre kamera. Den nåværende iPhone 5 har et 8-megapiksel iSight-kamera, mens iPad4 nøyer seg med et kamera. “normal” 5 megapiksler.

Så når de kommenterer Itpro, ville den logiske tingen være at iPad 5 i det minste skal adoptere, iSight-kameraet som iPhone 5 for tiden tilbyr.

Hvordan forventer du at iPad 5 skal være? Hvilke funksjoner vil du se på det nye Apple-nettbrettet?