Nokia Lumia 2520, grundig gjennomgang

Nokias spenning inn i nettbrettet kommer fra Lumia 2520, et produkt som vil inneholde Windows RT i 10,1-tommers maskinvare og flere spesifikasjoner som vekker oppmerksomhet.

Nokia Lumia 2520, et nettbrett med god design og funksjoner.

På samme måte som oppstår med Microsoft Surface 2, kan et tastatur festes, selv om det foreløpig ikke er tilgjengelig i markedet. Vi synes det er rart at nettbrettet er blitt solgt uten alt tilbehør (spesielt et tastatur), men det å ha 4G til en pris som tilsvarer Surface 2, trekker oppmerksomheten.

Design

Utformingen av Nokia Lumia 2520 er av en klassisk type og vektet tilkoblingsnivået og produktegenskapene over termineringene. Vekten er 615 gram, noe som gjør det til en “tung” tablett, hvis vi kan kalle det det, sammenlignet med iPad Air og Kindle Fire HDX 8.9. Dimensjonene er 267mm x 168mm x 8.9mm. Skjermen er ganske stor og tilbyr mye variant-tilkobling.

Nokia gjorde liten innsats for å fjerne kantene på Lumia 2520, og allikevel ser det ut som et kvalitetsbrett. Den skinnende plasten som er brukt er behagelig å holde, selv om grepet overbeviser oss ikke i det hele tatt.

Nokia Lumia 2520, et nettbrett med god design og funksjoner.

Plastknappene og volumknappene sitter sammen på toppen av Lumia 2520 når den er i utvidet modus. Selv om plasseringen av knappene ikke er den beste, synes vi det er akseptabelt. Vi finner også øverst sporene for SIM- og microSD-kortet.

På baksiden fant vi ikke mange detaljer å fremheve, utover Nokia-logoen, NFC og Zeiss-kameraet. Nivået på fleksibilitet er ikke verdt å merke seg, da bare å bruke et lite trykk begynner det å knirke umiddelbart. Nettbrettet er ikke dårlig laget, men ikke så bra som konkurransen.

Kort sagt, kvaliteten på Nokia Lumia 2520 er ikke dårlig, men helt motsatt, men den når ikke det nivået som vi ser i iPad eller til og med i den myke Nexus 7, men bruken av knallblå og røde farger i kombinasjon med matt svart Strålende har tiltrukket oss ganske mye. Hvis du vil ha en mer edruelig fargemodell, kan du få den, men ideen er å variere, ikke sant?

maskinvare

Lumia 2520 skjermgrenser

10,1-tommers FullHD-skjerm er mer enn tilstrekkelig til daglig bruk. Den har mindre oppløsning enn iPad Air og Kindle HDX 8.9, men teksten er klar og har levende farger, så vi blir ikke skuffet over 218dpi (piksler per tomme) – med mindre vi må lese for lite tekst.

skjermen har en tendens til å overfingeravtrykk og ser også ut til å være noe reflekterende, men lysstyrken er veldig bra. Takket være sine 650 nits oppnår den bedre resultater enn iPad Air og Surface 2. Problemet med å ha for mye lysstyrke ender opp med å påvirke kvaliteten på fargene, spesielt på venstre kant.

Noen mennesker foretrekker varmere toner, og andre foretrekker definisjonen av iPad Air og Kindle HDX 8.9. Lumia 2520 har god skjermdefinisjon, bare den er ikke den beste vi finner på markedet.

Tilkoblingsmuligheter er det området der Nokia ser opp og setter trenden. Ikke bare har den 4G-tilkobling med overføringer på opptil 150 Mbps, men den har også utvidbart minne gjennom microSD-kort – i tillegg til den 32 GB den har.

Baksiden av Lumia 2520.

Når det gjelder trådløs tilkobling får vi et produkt med GPS, NFC, Bluetooth 4.0 og Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, selv om det dessverre ikke er 802.11 ac – selv om ikke alle har en ruter som har disse egenskapene.

En av de øyeblikkelige tilleggene vi kan finne er muligheten for å tilpasse et USB-tastatur, siden det har en port for det.

Det medfølgende batteriet er 8120mAh, så det har mye energi å gi brukeren. Strømstyringen som tilbys lar deg bruke Lumia 2520 i mer enn 10 timer kontinuerlig, hvor du kan streame video i 6 timer via Wi-Fi, 3 timers sending og mottak av e-post og surfing og 30 minutter tekstbehandling.

Lumia 2520 tykkelse.

Når vi går tom for lading, noe som er sjelden, har vi muligheten til å lade 40% av batteriet på 30 minutters lading. Tastaturet som vil bli tilbudt kommer med et batteri inkludert, noe som vil gi oss omtrent 5 timers batterilevetid.

Rask lading er en misunnelsesverdig kvalitet for mange, men den kommer til en pris. Nokia Lumia 2520 kommer med en spesiell lader, så det vil være bedre å ikke miste den.

Programvare og brukeropplevelse

Dockbart tastatur på Lumia 2520.

Med en Qualcomm Snapdragon 800-prosessor, som opererer med en klokkehastighet på 2,2 GHz og 2 GB Ram-minne, er Lumia 2520 ganske forberedt på enhver oppgave den er ment å gjennomgå.

Å ta på tar omtrent 25 sekunder, menyendringen i Windows RT er veldig rask, og du føler heller ikke et flyt i skrivebordsmodus.

Å kjøre applikasjoner og bytte mellom dem er raskt, selv når du åpner store filer. I ytelsestestene ser Lumia 2520 bedre ut enn Surface 2, så i 3D Mark nådde den 16.123 poeng mot 13.557 som Microsoft-nettbrettet oppnådde. Med den samme prosessoren og 1 GB mindre Ram enn Galaxy Note 10.1 2014, overskrider den ytelsen til Samsung-nettbrettet, som nådde 14 267 poeng.

Kanskje lakmustesten åpnet mange tunge applikasjoner på Lumia 2520, men i alle av dem var den ganske solid, til tross for at det var et problem i Windows RT å jobbe med mange applikasjoner samtidig.

Kameradrift.

Lumia 2520 har et bakkamera på 6,7MP og et frontkamera på 1,2 MP for videosamtaler. I numeriske termer høres bakkameraet mye mer imponerende ut enn det som tilbys av konkurransen til 5MP (iPad Air), men i praksis er det ikke så mye.

En av hovedfaktorene for kvaliteten på bildene er i sensoren som inkluderer Nokia, som er ganske liten (1 / 3,4 tommer).

Det virker forferdelig for oss at et selskap som Nokia som har så stor prestisje i å innlemme kameraer i mobiltelefoner ikke har gjort det samme i Lumia 2520 (som det gjorde i Lumia 1020).

En av feilene i kameraet i dette tilfellet er for mye støy, selv i gunstige lysforhold. Videosamtaler er ikke kvaliteten de skal være.

De bakre kamerabildene er ikke veldig god kvalitet. Vi anser at det er veldig usannsynlig at en person vil kjøpe et nettbrett for å ta bilder, så dette aspektet virker ikke helt viktig for oss i Lumia 2520.

Fotografi av Lumia 2520

Pris

Nokia-nettbrettet er praktisk uansett hvor du ser på det, mens mens Apples oppføringsmodell, iPad Air, koster rundt 499,99 dollar, kan Nokia Lumia 2520 bli funnet for 499 dollar med mange flere tilkoblinger enn de som tilbys av Cupertino .