oscuro

Ny iOS 13: alle nyhetene som kommer til din iPhone og iPad

I dag var en dag etterlengtet av alle, og Apple har ikke skuffet, den første konferansen til WWDC 19 har brakt oss mange nyheter relatert til programvare og iOS 13 har vært en av hovedpersonene. Det nye operativsystemet som kommer på iPhone er nettopp avslørt, og vi vet allerede alle nyhetene og forbedringene som den vil omfatte. Og vi sier iPhone fordi iPad ikke vil ha iOS lenger, nå vil den ha et nytt system kalt iPadOS.

Som vanlig i hver iOS-presentasjon har det vært flere Apple-ledere som har gått gjennom scenen, selv om Craig Federighi er den som har båret sangstemmen og det har presentert oss for de aller fleste nyheter som inkluderer iOS 13 på iPhone, og iPadOS på iPad

Hva er nytt i iOS 13

Som forventet iOS 13 kommer med et stort antall nyheter under armen, Apple presenterte mange av dem for noen minutter siden i WWDC 19-hovednotatet.

Mørk modus

Som planlagt, Apple har introdusert en mørk modus sammen med iOS 13 som vil gjøre at iPhonen vår ser ut som aldri før, spesielt de med et OLED-panel. Det er den første tingen Apple har presentert som viser oss viktigheten av denne nye modusen.

Den mørke modusen til iOS 13 vil være tilgjengelig ikke bare i systemet, men i alle apper, har Apple redesignet mange av systemalternativene slik at passer til den nye mørke modusen.

Syng inn med Apple ID

Akkurat som du kan gjøre med Google- eller Facebook-kontoen din, kan du nå registrere deg på nettsteder med Apple ID og gjøre det privat. Hvis du ikke vil dele e-posten din Apple vil lage en helt tilfeldig en for deg slik at de ikke kan spore deg. Når som helst kan du slette den, og alt du trenger vil bli opprettet.

Memojis og Animojis

Som vanlig med hver oppdatering vil Apple inkludere nye Animojis tilgjengelig for sending til kontaktene dine fra Meldinger-appen. I tillegg har vi også mange nye muligheter for personalisering av Memojis med øreringer, klistremerker og mange flere ikke-sannheter.

I tillegg har Apple kunngjort at disse klistremerkene kan deles i andre meldingsprogrammer og ikke bare i Meldinger.

Hva er nytt i alle apper

Apple har fornyet så godt som alle systemappeller, mange av dem er fullstendig redesignet og andre har nye funksjoner og funksjoner. Disse er iOS 13-nyheter relatert til apper fra Apple:

 • Musikk. Vi har nå et alternativ som ligner på karaoke og mørk modus.
 • Maps. Apple-kart har aldri sett så bra ut, ikke bare har appen blitt redesignet, detaljene på kartene ser ut som aldri før. De legger også til en ny funksjon som ligner på Google Maps Street View for å bevege deg rundt på kartene i detalj.

 • Hus. HomeKit er oppdatert for å finne videoene fra sikkerhetskameraet, ikke engang Apple vil kunne se dem.
 • meldinger. Omdesign med mulighet for å inkludere brukernavn og profilbilde. Du kan sette en Animoji og kontrollere hvem som kan se dette profilbildet.
 • Kamera. Vi kan gjøre justeringer som metning eller lysstyrke direkte når vi tar et bilde, men disse alternativene vil også gjelde for videoer, og vi kan legge til effekter.
 • Bilder. Foto-appen er blitt omgjort og kommer nå med nye alternativer for å gjøre minnene dine uslåelige. Appen er mye smartere og viser deg bilder relatert til for eksempel en hendelse som gjentas år etter år, for eksempel en bursdag. Dupliserte bilder fjernes også automatisk.
 • Finn min. Dette er en ny app for å finne enhetene dine og vennene dine.

Siri, AirPods og HomePod

AirPods vil dra fordel av ankomsten av iOS 13 på iPhone. Nå hvis du får en melding og du har AirPods Siri vil lese meldingen din, og du kan svare umiddelbart. I tillegg til dette kan du dele musikken din med den du måtte ønske og lytte til den med to par AirPods takket være lyddeling.

HomePod forbedres også med ankomsten av Påminnelser-appen og når la oss få iPhone nærmere HomePod den vil begynne å spille det samme vi hørte. HomePod vil nå også kunne gjenkjenne brukere ved å stemme.

For hans del vil Siri bli hørt bedre enn noen gang, og stemmen hans vil være mye mer naturlig takket være Neural Text Speech.

iPadOS

IPad-en har vært en av hovedpersonene til Apple-keynote, og iOS 13 på iPad er forvandlet til en ny iPadOS som bringer iPad-er litt nærmere Mac og de er et ideelt alternativ for profesjonelle brukere. iPadOS kommer lastet med forbedringer og nyheter.

I tillegg til alle forbedringene som følger med iOS 13, forbedrer iPadOS Apple-nettbrettet som vi aldri har sett før:

 • Splitt utsikt. Nå kan vi ha to vinduer av den samme appen åpen samtidig, det vil si to notater eller to Word-dokumenter.
 • Records. En app som redesigner på iPad slik at produktiviteten din vokser med Apple-nettbrettet.
 • Eksterne minner. Nå kan du koble et USB-minne eller et kamera og få tilgang til filene fra Files-appen.
 • Safari. Safari vil optimalisere ethvert nettsted som skal vises i skrivebordsmodus på iPad. Vi vil også ha en nedlastingsbehandling for å kontrollere eventuelle nedlastede filer.
 • Kopier, lim inn og velg. Vi har nye tre-fingerbevegelser for kopiering, liming og valg av tekst.
 • Eple blyant. Apple Pencil har nå nye verktøy og latens er redusert til 9 ms.

Utgivelsesdato for iOS 13 og iPadOS og kompatible enheter

Begge operativsystemene blir tilgjengelig i høst, sannsynligvis i løpet av september, så det er fremdeles noen måneder for alle brukere å glede seg over iOS 13 og iPadOS. Ja, utvikler-betas begynner å komme i løpet av de neste timene Og herfra forteller vi deg hvordan du kan installere dem på enhetene dine. Og hvis du bare vil ha de nye bakgrunnsbilder til iOS 13 og iPadOS, har vi dem også.

Når det gjelder kompatible enheter har Apple nettopp publisert den offisielle listen over enheter som er kompatible med iOS 13 og iPadOS. Enheter som iPhone 5s eller første generasjon iPad Air vil ikke kunne motta disse nyhetene.