Ny sikkerhetsfeil oppdaget som påvirker iPhone og iPad

For et par dager siden kom det frem en sikkerhetsfeil som ble oppdaget av en forskergruppe dedikert til å finne metoder for å installere skadelig programvare på iOS-enheter. Denne feilen besto i å bruke en spesiallader med en liten integrert prosessor som da du koblet iPhone eller iPad ble satt i drift.

Det er absolutt ikke en feil som bør være spesielt bekymringsfull for deg, og vi trenger bare å sørge for å alltid bruke laderen vår. I dag må vi imidlertid advare deg om oppdagelse av et nytt sikkerhetshull. Følg med!

Oppdaget et sikkerhetshull som kan deaktivere koden som brukes for å begrense tilgangen til bestemte apper

Den nye sikkerhetsfeilen som brukeren Peter Dandumont har rapportert, påvirker alle iOS-enheter, og utførelsen av den kan deaktivere passordet vi bruker for å begrense tilgangen til bestemte applikasjoner, innhold og funksjoner på enheten vår. Det er å si, utnyttelsen kan deaktivere settet med koder som vi bruker i delen “Begrensninger”, som er i Innstillinger – Generelt – Begrensninger. For at dette skal skje, må vi selvfølgelig ha aktivert det tidligere.

Denne firesifrede koden fungerer annerledes enn låseskjermen og er spesielt beregnet på alle foreldrene som vil begrense hva barnet kan gjøre med iPhone eller iPad (Safari, Camera, App Store, FaceTime , etc…)

kodebegrensninger

Feilen ble oppdaget som et resultat av at du koblet et Teensy 3.0-kort gjennom tilbehøret til kameraets tilkoblingssett for iOS-enheter som Apple selv distribuerer. Nevnte kort emulerer et USB-tastatur på iPad og lar deg hoppe over koden tidligere nevnt. Her kan vi se hva nøyaktig feilen består av ordene til oppdageren:

“Når en feil kode ringes flere ganger, låses det virtuelle tastaturet i 1 minutt, 5 minutter, 15 minutter og 60 minutter etter hvert nye mislykkede forsøk. Men hvis du bruker et fysisk tastatur, kan du alltid prøve å oppgi en ny kode uten noen begrensninger. “

Som vi har sett i iSpazio, fungerer metoden tilsynelatende med hvilket som helst Bluetooth-tastatur, selv om den eneste måten å dechiffrere koden selvfølgelig er gjennom “brute force”, eller hva som er det samme, prøv stadig koder til du finner den gyldige. Brukeren har allerede rapportert feilen til Apple, og selskapet forventes å fikse den så snart som mulig.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!