Ny variant av politivirus for Android

Panda Security har oppdaget a ny versjon av “Politiets virus ”, I dette tilfellet for Android. Denne malware er ment å etterligne politiet ved å vise en melding på skjermen som sier at vi må betale en bot for vår påståtte forbrytelse siden vi har brutt en del lov.

Bilde - Ny variant av politivirus for Android

Denne nye skadevare kommer kamuflert i tilsynelatende ufarlige apper, muligens kjøpt fra uoffisielle lagre.

Tidligere var det de gjorde for å be om dataene våre, og hvis vi ikke ga dem, kunne vi ikke benytte terminalen normal, så vi må slå dem av til skadelig programvare gjenopptas.

Hvordan gjorde de det? Er de blitt “jaget”?

I Panda Spania har de oppdaget utvikleren av denne malware som ble hostet på forskjellige servere og alltid var aktiv siden de alltid forlot en “åpen dør”. Sikkerhetseksperter fra dette selskapet har oppdaget “kaken” på grunn av informasjonen de hadde vert, med infeksjonene, mottatt betalinger og andre data.

Geolokaliseringen av alle infiserte enheter lagres i databasen på den mobile enheten og legg til en MD5 ID av skadelig programvare som er ansvarlig for infeksjonen. Takket være dette kan de lage en spore suksessen til hver variant av viruset.

Hva skal jeg gjøre hvis Android-en vår har blitt smittet?

Denne trojaneren har sine severdigheter land rundt om i verden så vi bør ta disse tiltakene hvis vi har blitt smittet:

Vi bør avinstallere applikasjonen ondsinnet hvis vi ikke kan gjøre det på kort tid, bør vi gjøre det fra datamaskinen ved å koble den til og slette dataene fra applikasjonen.

Et annet alternativ “mer beist” ville være å gjøre en ” hard tilbakestilling “på enheten, på denne måten ville den være fabrikk uten den irriterende applikasjonen.

Tabla de contenidos