Nye funksjoner som iOS 7 inkluderer for utviklere

Vi har oppdaget nye funksjoner i iOS 7. I noen uker ser vi mer på de nye funksjonalitetene som brukerne kan glede seg over, men det nye Apple-operativsystemet skjuler også nyheter for utviklere og tilbehørsprodusenter. For noen dager siden snakket vi om påvisning av lukkede øyne og smil i Camera-applikasjonen til iOS 7, og tidligere denne måneden lærte vi om eksistensen av nye API-er relatert til Bluetooth. I dag skal vi fortelle om flere nye funksjoner som denne versjonen vil gi for utviklere.

iOS 7 vil gi nye funksjoner for apputviklere: Tekst-til-tale, bevegelseseffekter, bakgrunnsnedlastinger, Apple-vert innhold i appen, og noen få flere

Apple har implementert nye API-er for applikasjonsutviklere i iOS 7. Noen av dem er gode forbedringer: en API for å “gi” tekst til tale, bakgrunnsnedlasting av innhold i appen, bevegelseseffekter, 3D-kart og mye mer. La oss se på de nye API-ene for utviklere som vi anser som mest fremragende. La oss begynne!

Tekst til tale-API

Til nå har applikasjonsutviklere måttet integrere sine egne tekst-til-tale-løsninger i applikasjonene, noe som betyr tid og kostnader for applikasjonsutvikling. Med iOS 7 integrerer Apple et API som lar utviklere få applikasjonene sine til å snakke med bare tre kodelinjer. Denne nye APIen vil også fungere med Safari, slik at utviklere av nettapplikasjoner også kan bruke den.

Bevegelseseffekter

motion-effekter-ios7-01

Hvis du har installert Beta fra iOS 7, har effekten som startskjermen gjør når du flytter enheten sikkert fått oppmerksomheten din. Med denne effekten ser det ut til at objektene som vises på skjermen beveger seg i 3D-plass når du vipper iPhone. Denne tredimensjonale effekten har også blitt brukt på andre elementer i brukergrensesnittet, for eksempel Safari-fanene. Heldigvis for alle har Apple åpnet denne nye funksjonaliteten for utviklere. Den nye API-en heter Motion Effects og vil la utviklere implementere bevegelseseffekter De vil bli kontrollert av bevegelsen til enheten som detekteres av akselerometeret.

Nedlasting av bakgrunn

Med iOS 7 er muligheten for å laste ned i bakgrunnen i applikasjonene åpen for alle utviklere. Nå vil tredjepartsapplikasjoner ikke lenger måtte stoppe for å laste ned noe, Apple vil ta seg av denne prosessen. Å åpne denne muligheten for tredjepartsapplikasjoner er energisparende, å kunne implementere en raskere nedlasting når enheten er koblet til WiFi og en tregere nedlasting når applikasjonen for eksempel er i bakgrunnen.

Gratis innholdshosting for nedlastinger i appen

En annen nyhet som utviklere og brukere kan glede seg over i iOS 7 er gratis hosting av kjøp i apper gjennom det nye API Store Kit. Hva betyr det? Nå, Apple vil tillate utviklere å tilby brukere gratis nedlastinger innen applikasjoner, men det vil være selskapet selv som er ansvarlig for hosting og distribusjon av dette innholdet, og dermed unngå at utviklere må ha sine egne servere. Innhold i appen kan lastes ned i bakgrunnen og vil være begrenset til 2 GB per kjøp i appen.

Med denne distribusjonsformen gir Apple, i tillegg til å forenkle distribusjonen av enhetlige kvitteringer, utviklerne en enkel måte å rapportere mistenkelig aktivitet på i app-kjøp.

Maps

iOS 7-maps-kartografi-01

Apple har også implementert noen forbedringer av iOS 7-kartpakken. Cupertino-ene har gitt ut et nytt API som lar tredjepartsutviklere jobbe med 3D-kart, akkurat som Maps-applikasjonen gjør. Den nye MKMapCamera API vil gi utviklerne muligheten til å justere kameraposisjonen på et 3D-kart og lage filmoverganger.

iOS 7-maps-3d

En annen innovasjon som er inkludert i Map Kit for utviklere er Veibeskrivelse, som vil tillate, som omtalt i 9to5mac, at applikasjoner integrerer vei- og fotruter fra Apple-kart, så vel som alternative ruter og estimert tid.

Det er mange flere, men det er de vi har vurdert som mest interessante. Alle disse nyvinningene vil gjøre tredjepartsapplikasjoner bedre, noe som gagner oss alle. Hva synes du om Apples beslutning om å åpne noen av funksjonene for utviklere?