Nye iPad 5 og iPad Mini 2 kan avdukes 15. oktober

Apple kunne kalle et nytt arrangement for 15. oktober

Vi visste at dette ville skje, men vi visste ikke at det ville være så snart. De første ryktene om mulige datoer for neste Apple-keynote har allerede startet og alt ser ut til å indikere at hendelsen kommer full av nyheter.

Det ser ut som, Apple kunne innkalle pressen 15. oktober. Vi vet ikke om de vil gjenta og feire begivenheten på deres fasiliteter i Cupertino, eller om de vil bruke de vanligste arenaene, for eksempel Moscone Center i San Francisco.

ipad-5-sd-4

Ryktene taler om at selskapet i dette tilfellet kunne angripe flere fronter. Spesielt snakker vi om maskinvarenyheter med ny iPad, ny Mac og ny AppleTV og med tanke på programvare kunne Apple kunngjøre lanseringsdatoen for OS X Mavericks.

Apple kunne presentere den nye iPad Mini 2 og iPad 5 ledsaget av andre nyheter

Det som interesserer oss mest er den nye iPad. Det forventes det Apple lanserer i år iPad 5 og iPad Mini 2. Når det gjelder iPad 5, antas det at den vil ha en mindre og lettere design enn den nåværende (selv om den beholder samme skjermstørrelse), veldig lik den til iPad Mini.

I tillegg er det forventet at den også vil inkludere nyheter internt, deriblant en ny SoC (muligens 64-bit A7X og med større grafikkraft enn den som er nå). Det ville heller ikke være urimelig å tro at det nye nettbrettet inkluderer Touch ID, fingeravtrykssensoren som Apple introduserte sammen med iPhone 5s.

ipad-5-vs-ipad-mini-2-sleep

Angående iPad Mini 2 store endringer forventes ikke på det estetiske nivået. Internt vil det sikkert være kraftigere, og det er også en god sjanse for at Apple inkluderer en Retina-skjerm i denne andre generasjonen av det 7,9-tommers nettbrettet (spesielt når vi vurderer at konkurransen allerede har høyoppløselige nettbrett med lignende skjermstørrelse).

Mac-maskinene kunne også ha sin plass i dette arrangementet. Angivelig begynner iMac-aksjen å bli lav og Apple kan benytte anledningen til å kunngjøre nye modeller av alt-i-ett og også MacBook Pro med Intel Haswell-prosessorer (For øyeblikket bare tilgjengelig på den nyeste MacBook Air), som foreslått av Macg.

Til slutt taler ryktene rundt denne hendelsen om muligheten for at Apple kunngjør Mavericks tilgjengelighetsdato. Det nye operativsystemet for Mac-maskiner som vil bidra til å forbedre ytelsen til datamaskinene der den er installert, og også dens autonomi.