free estadisticas Saltar al contenido

Opinion: 3D NAND og hvordan dataeksplosjonen definerer fremtiden

marzo 18, 2020

Når datauniverset fortsetter å ekspandere, er det spennende å se hvordan det påvirker ting inn og ut av tech-verdenen og i markeder og regioner rundt om i verden. Big Data og skyen har fullstendig endret måten vi bruker data på, og åpner for nye muligheter for permanent tilgjengelighet og informasjon. Nå bringer 5G og Edge Computing det neste laget med hurtigdata til de mest avanserte enhetene.

IHS Markit anslår at 100 milliarder IoT-enheter vil være i drift innen 2030. Hva gjør vi med alle dataene som blir generert på daglig basis? Hvordan kan vi lagre dem? På hvilken dybde i nettverket skal vi gå?

For å dra nytte av nye datamuligheter og muligheter, skjer det flere utviklinger sammen: utviklingen av databehandling, DRAM og NAND, og ​​endring av lagringsbehov for å imøtekomme nye datakrav.

Skiftet til spesialbygde dataarkitekturer

Organisasjoner fokuserer på hvordan man får mer verdi av den enorme mengden data som samles inn 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, med kunstig intelligens (AI) og maskinlæring som skaper nye muligheter gjennom analyser. Disse nye arbeidsmengdene har krav som er veldig forskjellige fra tradisjonelle applikasjoner. Big Data tvinger oss til å tenke nytt på hvordan vi lagrer, får tilgang til og transformerer enorme data på en lønnsom måte, mens hastighet er av største betydning i Fast Data-arkitekturer.

I lang tid tjente mer generelle databehandlingsarkitekturer vår bransje. De er flinke til å gjøre mange ting, akkurat som en familie sedan sitter i verden av transport. Akkurat som om jeg ikke ønsker å flytte hjemmet mitt, krysse havet eller kjøre bakkene med en familiebil, trenger big data og raske arbeidsmengder også forskjellige fartøyer spesielt designet for å transportere dem bedre.

En ny vinkel: nye mobil- og IoT-teknologier

Kravene til data og minne har endret seg dramatisk siden PC-epoken. Alle er nå tilkoblet hele tiden, og skyen har gjort det mulig for oss å få tilgang til mange tjenester mens du er på farten.

Mobile enheter har blitt sentrum i vår tilkoblede hverdag. Siden nye funksjoner for 5G-hastigheter, fortsetter 4K video, AR og VR å transformere hva enhetene er i stand til, øker også brukerforventningene og teknologikravene for å støtte disse rike brukeropplevelsene.

Vi beveger oss mot kameraer med høyere oppløsning og AI-assistert fotografering. 5G vil endre typen innhold vi forbruker, hvordan vi kan samhandle med det og gjøre sanntids databehandling til virkelighet. Imidlertid krever alle disse dataintensive applikasjonene høyere kapasitet og hastigheter for å levere den sømløse, mens du er på farten, som forbrukerne forventer.

3D NAND på en datasentrisk vei til fremtiden

NAND-teknologi har muliggjort IoT- og mobilrevolusjonen, og det er en teknologi som er på en utrolig reise. La oss bare tenke på alle enhetene som er avhengige av NAND, fra datamaskiner til mobiltelefoner, bærbare enheter, bilapplikasjoner, helsehjelpsenheter, overvåking og mer.

La oss nå tenke på hvilke typer økonomier som gjelder for denne typen skala av produksjon og vekst. Vi ser at prisforskjellen mellom DRAM og NAND kostnad per bit blir større og større. Bransjer leter etter nye minner, og det er en utvikling av nye teknologier, som lagringsklasminne, som søker å fylle dette gapet.

Her kan 3D NAND også spille en viktig rolle. Når vi går videre i utviklingen, vil vi ikke bare se fordelene som 3D NAND gir, men det vil også åpne for nye muligheter for enorm vekst med muligheten til å skalere utover den tradisjonelle NAND-applikasjonen.

Den datadrevne epoken

Dagens mangfold av kunstige intelligenser, sanntids-, mobil- og analyseprogrammer krever nye innovasjoner som kan optimaliseres bedre for datastien. Med eksplosjonen av datavekst er 3D NAND i sitt episenter og vil være nøkkelen til å bygge minne- og lagringsløsninger som kan takle den nye tiden.

Gjestekolumnist:Charlene Wan, direktør for markedsføringsprogrammer hos Western Digital.

. (tagsToTranslate) 3d nand (t) dram (t) nand (t) artikler (t) ram minner (t) teknologi