free estadisticas Saltar al contenido

Opinion: Uten energi er det ingen cybersecurity

marzo 18, 2020

Dette var en dag som mange. Helt til øyeblikket da strømmen ble kuttet. Etter fem minutters venting ble lampene tent opp igjen; og etter å ha hørt et høyt murring fra alle, kom vi tilbake til våre normale aktiviteter.

Fem minutter var knappe; Men nok til at bedriftsnettverk ble angrepet, og dermed utvunnet en personlig database med mer enn en million klienter ved institusjonen, som senere ble avslørt, ble solgt på det svarte markedet.

Uten tvil Den digitale tidsalderen har vært en fin mulighet for organisasjoner å være mer effektive og produktive i prosessene sine og i forvaltningen av immaterielle eiendeler som informasjon og data. Imidlertid, sammen med alle fordelene, har det også dukket opp sikkerhetsbrudd som bringer ikke bare sikkerheten til konfidensiell informasjon, men også omdømmet og til og med varigheten til virksomheten.

Selv om organisasjoner i økende grad er klar over risikoen som følge av økningen i cyberangrep, bekrefter 89% av deres ledere at cybersikkerhetstiltakene som er implementert av selskapene deres, ikke er tilstrekkelig til å imøtekomme forretningsbehovene fullt ut, og dermed avslørt av EY Global Information Security Survey.

Utvilsomt kan tapet av denne typen informasjon føre til at selskaper får alvorlige situasjoner som spenner fra skade på omdømmet, betaling av store bøter og å bli utsatt for utpressing, til tap av konkurranseevne eller konkurs og forsvinning.

Cyber ​​resiliience: effektiv strategi mot cyberangrep

Dette panoramaet tvinger selskaper til å se etter strategier for å beskytte seg, og under dette forutsetningen har det dukket opp en ny praksis kalt cyber resilience eller cyber resilience, fokusert på forebygging av cyberangrep, men fremfor alt å svare raskt og effektivt på utseendet på alle slags sikkerhetshendelser som stammer fra bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologier.

I følge EY-konsulenten,cyber resilience er en undergruppe av forretningsresiliens; fokuserer på hvor spenstig en organisasjon er mot netttrusler. Cyber-motstandskraft søker å gjøre det mulig for organisasjoner å utvikle strategier som lar dem raskt gjenopprette sine mest kritiske tjenester, ved å redusere omfanget av virkningen av en hendelse eller angrep.

Elektrisk energi: viktig for cyber-motstandskraft

Bedrifter i dag stoler nesten utelukkende på strøm for å utføre mange av sine aktiviteter. Fra den som brukes på kontorer for å belyse mellomrom og for å betjene arbeidsutstyr som datamaskiner, til den som kreves for å betjene store maskiner involvert i produksjonsprosesser.

Imidlertid har denne ressursen ikke bare blitt essensiell, men også kritisk fra perspektivet til cyber-motstandskraft, siden teknologier for cybersikkerhet krever elektrisk energi for å fungere effektivt, slik at et kutt eller feil, selv om sekunder, Du kan la vakten ned eller krenke beskyttelsesbarrierer, sette forretningsapper og informasjonssikkerhet i fare.

"Før en strømbrudd"Et selskap er i alvorlig cyber-risiko, da hackere utnytter disse situasjonene for å krenke sikkerhetskontrollen og bryte inn i forretningsnettverk, og stjeler verdifull informasjon som utgjør selve eksistensen av virksomheten."

I disse typer scenarier er sikkerhetskopieringskraft av høy verdi, ettersom den ikke bare gir kraften som kreves i tilfelle strømbrudd, men også bidrar til å forhindre cyberangrep og tap av informasjon, forårsaker hele virksomheten mister ikke roen.

Eksempler på fordelene selskapene oppnår ved å integrere sikkerhetskopieringsaggregater i sine cyber-resilience strategier:

  • I banksektoren, som må overholde forskjellige regler, tillater en sikkerhetskopi-generator institusjoner å holde sine mest kritiske applikasjoner i gang, holde kundenes informasjon trygge og fortsette å tilby service av høy kvalitet til dem.
  • I detaljhandelen, som bruker store mengder elektrisk energi på grunn av egne behov, for eksempel kjøleutstyr, forhindrer en backupgenerator at lagre mister verdifullt lager, pluss at de vil holde seg åpne og ikke miste kundene.
  • I helsesektoren, der en svikt i den elektriske energien kan representere tap av liv, lar nødenergien helsestasjonene holde utstyret sitt i drift, noe som gjør at til og med kritiske helsetilfeller kan behandles effektivt.

Det er tydelig at ingen selskaper ønsker å møte et cyberangrep som setter deres drift og personvern av informasjonen i fare; Dessverre garanterer ingen teknologi 100% at dette ikke vil skje. Av denne grunn er det viktig å integrere en cyber resilience-strategi i din utvinningsplan som tenker sikkerhetskopiering, som du kan takle et strømbrudd på en smidig måte.

Gjestekolumnist: Jesús Campos. Salgsteknisk sjef for LATAM, Generac Power Systems.

.