Uncategorized

Opplæring: Finn filer ved å bruke kommandokonsoll i Windows 10

Vi har allerede snakket mange ganger om den store nytteverdien av kommandokonsollen. I dette tilfellet vil vi lære deg Slik søker du etter filer fra kommandokonsollen i Windows 10, siden vi på samme dag gjorde det samme i Windows 7. For dette vil vi forklare hvordan du bruker PROFILES-kommandoen; både verktøyet til kommandoen og dens parametere.

Først av alt må du vite hvordan du åpner kommandokonsollen. For å gjøre dette kan vi gjøre det på følgende måte: Trykk på “Windows” -tasten og skriv “CMD”. På denne måten går vi inn i konsollen, og vi kan legge inn de nødvendige kommandoene.

Slik søker du etter filer fra kommandokonsollen i Windows 10Slik søker du etter filer fra kommandokonsollen i Windows 10

Slik søker du etter filer fra kommandokonsollen i Windows 10

Det første vi skal forklare deg er fordelene med denne prosessen:

  • Større kontroll i operasjonene som vi utfører på filene og katalogene.
  • Lavere minneforbruk ved å slippe å laste inn elementene og bibliotekene til det grafiske grensesnittet.
  • Hastighet i å oppnå resultater og evne til å utføre operasjoner på eksterne enheter.

Nå skal vi snakke med deg om PORFILES-kommando og hva det er basert på.

FORFILER Velg en fil (eller sett med filer) og kjør en kommando på den filen. Noe som gjør denne kommandoen virkelig nyttig for batchjobber.

De kommandosyntaks er neste:

FORMER [/P nombre de ruta] [/M máscara de búsqueda] [/S] [/C comando] [/D [+ | -] {dd / MM / åååå | dd}]

Slik bruker du parametrene

Parameteren / P Den brukes til å betegne adressen der vi vil finne filen. Hvis vi for eksempel vil utføre et globalt søk etter alle filene som C: -stasjonen inneholder, skriver vi:

FORFILER / PC:

Slik søker du etter filer fra kommandokonsollen i Windows 10Parameter / P

Vi bruker parameter / S for å indikere at søket vil bli utført rekursivt i alle underkataloger på banen som er spesifisert i / P.

Vi vil bruke parameter / M for å indikere navnet på filen du vil søke på. Hvis vi for eksempel vil finne filen “notes.txt” på disken og alle mappene som er i den, i henhold til parameterne som jeg har forklart tidligere, ville vi måtte skrive:

FORFILER / PC: / S / M “notes.txt”

hvordan du søker filer fra kommandokonsollen i WindowsParameteren / M

Og hvis vi ønsker å få resultatene av alle filene i et bestemt format som er i den spesifiserte katalogen, skriver vi bare stjerne-symbolet

etterfulgt av filtypen. For eksempel:

FORFILES / PC: / S / M * .exe (Søk i alle kjørbare filer på C: disken og underkatalogene deres). Parameteren / C Vi vil bruke den til å indikere kommandoen som skal utføres for hver fil. I dette tilfellet er det vi ønskerreturner banen til filen vi leter etter

Det vil si å se i konsollen resultatene som vi har spesifisert. I dette tilfellet vil vi bruke kommandoen “cmd / c echo @path”. Å ende, parameter / D

  • den brukes til å velge filer med endringsdato senere enn eller lik (+), eller tidligere enn eller lik (-). Datoen er spesifisert i et av følgende formater:

  • “Dd / MM / åååå” (dag, måned og år).

  • “Dd” (dager, i intervallet 0-32768)

    Hvis vi får resultater for systemmapper som ikke kan nås, må vi legge til kommandoen “2> null” på slutten av linjen, for ikke å vise resultatene som feil blir kastet for. For eksempel å utføre Søk etter filene som heter “notes.txt” på C: -disken og alle underkatalogene, unntatt resultatene som en feil blir kastet for, skriver vi:

FORFILES / PC: / S / M “notes.txt” / C “cmd / c echo @path” 2> null

Å ende…

Har du spørsmål? Vil du foreslå at vi gjør en tutorial? Ikke vær sjenert! Vi elsker å vite hva du synes. Ta kontakt med oss. Til slutt vil jeg takke deg for besøket og oppfordrer deg til å bruke kommentarfeltet. Enten i denne samme artikkelen eller på det sosiale nettverket Google+. Uten mer sier jeg farvel og ønsker deg en lykkelig dag.

Vi ses på Planetared!

Botón volver arriba

Annonseblokkering oppdaget

Du må fjerne AD BLOCKER for å fortsette å bruke nettstedet vårt TAKK