Ouya tilbyr en spillkonsoll for Android for 99 dollar

Vi er om gangen for spillkonsoller som aldri har vært mindre optimistiske siden Ouya-konsollen ankom, en annen konsoll som er koblet til TV-en og har støtte fra de viktigste utgiverne.

Og det er også et alternativ som lover mye siden prisen er 99 $ og det er en åpen plattform for alle slags spill.

Tilhengerne hans er heller ikke for mange. Og de støttes av utviklere som skaperen av Minecraft og Ed Fries fra det originale Xbox-teamet. Det er ikke noe aksjefirma involvert, men de har individuelle investorer inkludert Hosain Rahman, grunnleggeren av Jouwbone, Jay Adelson, grunnleggeren av Digg, og Joe Greenstein, grunnleggeren av Flixster.

Dette er bare den typen prosjekt for å tiltrekke folkemengdene til å finansiere, og selvfølgelig er tirsdagens lansering bundet inn med en kampanje som tar sikte på å starte skaffe 950 000 dollar som de trenger.

Pengene vil hjelpe en komplett utvikling av plattformen og maskinvaren og programvaren og tillate produksjon av de første enhetene. Boksen og kontrolleren har en innovativ chip, selv kontrolleren har en berøringsskjerm i sentrum. De drar nytte av oppmerksomhet mot design av Herr Behar, mest kjent for sine One Laptop Per Child, Jawbone og Jambox-design.

Ouya konsoll

På innsiden er et kort Nvidia Tegra 3-grafikk og en firkjerneprosessor, den har også 8 GB spilllagring, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 og Android 4.0 Ice Cream Sandwich-operativsystem. Den eneste regelen for utviklere som ønsker å støtte plattformen er at nedlasting Det første spillet ditt skal være gratis. spill må være gratis, det være seg en demo eller den offisielle versjonen, sier Julie Uhrman, grunnlegger og veteran i videospillindustrien med erfaring fra Gamefly, IGN og Vivendi Universal.

Spillbutikken deres vil trolig inkludere en blanding av høykvalitetsspill, actionspill i konsollstil og mer uformelle tilbud.

«Vi tror at konsollen [el cuadro] over tid vil den forsvinne og bli et brikkesett på TV, men kontrolleren er virkelig nødvendig for samspillet og er essensielt for racingspill, “sier han om maskinvaren.

Dette betyr at Ouya har til hensikt å følge eksemplet med OnLive og Gaikai skyen av spill, som er selskaper som integrerer produktene sine på TV-er, og til tross for lanseringen vil nedlasting av spillene være enklere og vil bli spilt lokalt, i i stedet for å måtte lage infrastrukturen for å strømme fra skyen.

Suksessen til dem bekrefter at det er fordi andre tilbyr lukkede systemer, og det de gjør er å åpne det og det enhver utvikler selv om de aldri har opprettet et spill kan gjøre det.

Nå gjenstår det bare å vente på at det blir kunngjort definitivt.