contadores Skip to content

På feilen i alternativet “Ikke forstyrr” i iOS

Alternativet “Ikke forstyrr” ble presentert som et alternativ av iOS 6 veldig å vurdere. Tanken var sørge for at vi ikke blir avbrutt da vi var på et møte, sov eller på et annet tidspunkt der vi ikke ønsket at noen skulle forstyrre oss.

På nyttårsdag fikk han imidlertid et alvorlig tilbakeslag, da tusenvis av brukere har mistet anrop, meldinger og varsler viktig. Årsaken? Det ser ut til at alternativet “Ikke forstyrr” ikke ble deaktivert automatisk etter høytidsperioden, selv om brukerne hadde konfigurert det på denne måten.

Tilsynelatende er dette en intern iOS-bug relatert til beregning av tid og datoer. Mest ironisk av alt, falt det sammen med lanseringen av en Apple TV-annonse der de stolte over denne “Ikke forstyrr” -funksjonen, med kjendiser som Serena og Venus Williams.

Til tross for disse uheldige hendelsene, har Apple hastet med å komme med en uttalelse der de forsikrer det kjennelsen vil være fastsatt innen 7. januar. La oss imidlertid gjøre litt graving for å finne ut hvorfor den irriterende feilen oppstod, og hvorfor den blir fikset automatisk neste mandag.

Det skyldes alt misforståelse mellom ISO- og gregorianske kalendere. Måten å telle årets uker er forskjellig mellom disse to systemene, og det er grunnen til at alternativet “Ikke forstyrr” antas å bli automatisk deaktivert i begynnelsen av den andre uken av året.

Denne inkonsekvensen mellom de to kalenderne forekommer bare i noen dager av året, men det har hendt at det ble hoppet over en dag der mange brukere foretrakk å bli plaget.

Har det skjedd med noen av dere?

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iDownloadblog