Pass deg for “solidaritetsøkonomibevegelsen” som ber om 33 euro på WhatsApp

Apper og sosiale nettverk er noen ganger en kilde til feilinformasjon eller bedrag, og svindel på 33 euro er det siste eksemplet som sirkulerer på WhatsApp, og foreslår a “solidaritet økonomi bevegelse” som vil tillate oss å tjene penger uten å jobbe.

Ethvert tilbud de gir oss på Internett for å nyte økonomisk soliditet og fritid, bør gjøre oss mistenkelige, og i dette tilfellet er det påfallende at de lover oss konverter 33 euro til 1848 euro etter bare 8 dager, som betyr å multiplisere begynnelsesmengden 56 ganger.

Denne svindelen beveger seg på WhatsApp, med en video av en ung jente som forklarer fordelene med metoden, eller en melding som snakker om “tilkoblede lommebøker”.

Angivelig er det et solidaritetssystem, hvor private brukere gir gaver til andre, og alle har fordeler.

En av tekstene som deles på WhatsApp begynner forklaringen på denne måten:

“Jeg starter en sirkel og legger € 33 på en privat konto (dette er ikke veldig tydelig for meg, jeg vet ikke om det er lagt inn på kontoen til den antatte oppfinner av metoden eller noen annen.

Jeg tror det vil være det første alternativet) og du må få totalt 50 personer som setter sine tilsvarende € 33.

Det sirkuleres også et PDF-dokument med instruksjoner, som under tittelen “Invester € 33, på 7 dager tjener du 1 881 €” (Tallene endres i PDF) insisterer han på de samme ideene og forsikrer at “det ikke er et system kontrollert, overvåket eller administrert av noen”, et argument som ifølge teksten beviser at det ikke ville være en svindel.

Som alltid i denne typen bedrag er det nødvendig se etter nye ofre for å bidra med pengerDerfor blir videoen sendt av WhatsApp.

Selv om de i dette tilfellet kaller systemet “sirkulært” for å skille det fra de allerede kjente pyramidsvindelene, er det underliggende problemet det samme.

Skaperne av bedraget kan oppnå fordeler, men når rekkevidden vokser, vil nye komponenter vil tape pengerDe vil ikke kunne finne brukere som er villige til å gi dem en “solidaritetsgave” på 33 euro.

Den kanskje dyktigste delen av denne svindelen er den komplekse forklaringen på sirkulære grupper der hver bruker inntar en annen rolle i løpet av de 8 dagene, fra “økonomisk bidragsyter” for nye medlemmer, “solidaritetsbidragsyter” for de som har vært flere dager eller “kasserer / sekretær” som peker dataene.

Forklaringen høres alvorlig og overbevisende ut, samtidig som det er sammensatt å analysere grundig hvis vi ikke kjenner matematikk, og kanskje av den grunn er det spesielt farlig.

Det endelige målet er at vi betaler de 33 euro, enten ved bankoverføring, PayPal og til og med av Bizum, en pengeoverføringsapp laget av spanske banker.

Vårt råd er å ikke falle i fellen, og ikke gi æren til den antatte “solidaritetsøkonomibevegelsen”, som ikke er ekte.

Den gylne regelen for å holde seg trygg i disse tilfellene er mistillit hvis noe virker for godt til å være sant.

Og vitnemålet til den unge kvinnen som sier at hun lever uten å jobbe takket være fremmede gaver er veldig lite troverdig.

Hvis du mottar en video eller melding med svindel på 33 euro videresender den ikke, for ikke å spre bedraget og advare personen som sendte det til deg om dets usannhet.

I disse tilfellene kan opplæringen vår for å oppdage svindel-e-poster også være nyttig, siden triksene som brukes er like.

5 tips for å forbedre sikkerheten til en smarttelefon

Har denne viralen kommet til deg som ber deg om å bidra med 33 euro til en gruppe? Hvilket inntrykk ga den pyramideordningen deg?