Pass på falske MediaMarkt-gaver

MediaMarkt Det er en av de mest kjente elektronikkbutikkene, og som noen ganger innebærer å håndtere svindelforsøk, som falske produktutdelinger som sirkulerer gjennom applikasjoner og sosiale nettverk, som utgjør en fare for Internett-brukere.

For en tid tilbake forklarte vi hva phishing er, og vi står overfor et nytt eksempel på denne teknikken: ondsinnede brukere ettergi et kjent selskap å få ofrenes tillit, og deretter prøve å stjele personlig informasjon fra dem, eller til og med tjene penger på deres bekostning.

Når det gjelder MediaMarkt, advarer selskapet selv om at det er det mer enn en aktiv, falsk gavekampanje. Mekanikken kan endre seg, noen ganger tilbyr de oss å delta i trekningen, andre ganger er vi vinnere med bare å svare på et par veldig enkle spørsmål, eller de forteller oss direkte at premien venter på oss.

Bilde - Se opp for falske gaver fra MediaMarkt

Midlene som brukes er forskjellige, inkludert annonsering på visse websider, e-postmeldinger, SMS-meldinger eller WhatsApp-kjeder.

Ingen av disse prisene er selvfølgelig ekte, og med bare å se på den offisielle MediaMarkt-nettsiden eller dets sosiale nettverk, så vil vi se at loddene ikke eksisterer eller i det minste at selskapet ikke har noe med det å gjøre.

Et av de vanligste “triksene” i disse svindelene ber oss om mobilnummeret vårt, med det skjulte målet om abonnere på betalt SMS, som kan være titalls euro når den månedlige fakturaen kommer.

Hvis et produkt eller et gavekort virkelig er utflottet, noe som ikke alltid er tilfelle, er forholdene veldig forskjellige fra forventet, og MediaMarkt er ikke i noen tilfelle arrangøren.

Det vil være en enkelt enhet blant tusenvis av brukere, noe som kan ta måneder å bli tegnet. Jeg mener det grenser til ulovlighet til enhver tid, når det ikke legges inn direkte. Eller bedraget kan være at vi må betale fraktkostnadene for å motta prisen, og etter å ha betalt dem, vil de ikke sende oss noe.

For å unngå disse farene, har vi forklart hvordan du oppdager e-postmeldinger med svindel, som det nesten alltid er detaljer som gjør deg mistenksom (avsender, stavemåte, tilbyr for godt til å være sant …)

Når det gjelder MediaMarkt ser det ikke ut til å være den tilnærmingen, men andre typer phishing prøver å skaffe kredittkortnummeret, passordet fra nettbank eller PayPal, slik at de kan føre til tap av betydelige beløp.

Vi anbefaler forsiktighet mot MediaMarkt trekkerFør du deltar, anbefales det å sjekke nettstedet ditt eller sosiale nettverk for å bekrefte om det er ekte, eller et forsøk på svindel.

Hvordan oppdage smaksaker som sirkulerer på WhatsApp

Hva synes du om disse svindelene? Har en slik melding noen gang nådd deg?