Playstation 4.5 med 4k kvalitet, har Sony tenkt å gi ut en ny modell av konsoll

Ryktene antyder at a hele året PlayStation 4.5.

I kampen om den nye generasjonen konsoller for nå er det en vinner, Sony, som allerede har solgt hele 36 millioner enheter av sin PlayStation 4, sammenlignet med 19 millioner enheter som ifølge den siste informasjonen ville være i hendene av den rivaliserende Microsoft med sin Xbox One-konsoll. De åtte årene frem til fornyelsen vil være for lange i en tid hvor teknologien utvikler seg raskt og med sprang og grenser, og søker større grafikkraft som i dag ser ut til å bli stilt spørsmål med disse maskinene.

Som nylig avslørt av spesialiserte medier “Kotaku”, søker den japanske giganten å fremme den begynnende virtual reality-teknologien, og denne oppgaven, ville være rettet mot å oppdatere maskinvaren på skrivebordskonsollen. Playstation 4.5 vil tilby støtte for 4K grafikkvalitet, selv om det er ukjent om det bare vil være en programvareoppdatering eller en erstatningsenhet. Vi håper inderlig at det vil være en programvareoppdatering, selv om alt ser ut til å indikere det motsatte, siden forbrukere av PS4-konsollene som er sluppet til markedet så langt ikke ville være fornøyd med å måtte selge og bruke mer penger på en annen konsoll med høyere funksjoner, med tanke på pris mer enn slående at den første kostet oss; hvis vi fikk tak i den fra første hånd, selvfølgelig.

Vi forklarer alt om den nye 4K Playstation 4.5

Denne nye versjonen, sier ekspertene, vil innlemme et grafikkort med høyere effekt enn dagens modell og mer avanserte tekniske funksjoner. Målet er å spille videospill i en oppløsning høyere enn dagens 1.080p. Det vil derfor møte kravene fra virtual reality-teknologi, hvis første high-end-seere (HTC Vive, Oculus Rift og PlayStation VR) vil treffe markedet gjennom hele året.

Alt vi har oppdaget posisjonerer PlayStation 4K som en maskin som er i stand til å reprodusere alle nåværende og fremtidige ultra HD-medier, samtidig som den er kompatibel med andre aspekter av spesifikasjonen, for eksempel 4K, for eksempel HDR (høyt dynamisk område) eller et større fargespekter – Aspekter av 4K-spesifikasjonen som også kan introduseres i spill. Imidlertid må vi være realistiske når det gjelder ekstra datakraft hva Sony kan tilby i en midtgenerasjons oppgradering.

PlayStation 4.5

Men saken kommer videre: Alt vi har hørt tyder på at denne konsollen kobles til en UHD-TV. Realistisk sett ville det å doble kraften til GPU fra den nåværende PS4 allerede vært en betydelig prestasjon. At dette kan settes i skallet på en konsoll … kanskje allerede for optimistisk.

For å gjøre ting vanskeligere er behovet for å forbedre minnearkitekturen. Mer minne vil være nødvendig for å fungere godt i 4K-oppløsning (med strukturer av høyere kvalitet), men fremfor alt kreves raskere RAM for å gi plass til en kraftigere GPU. Vi har ikke mye håp om en stor forbedring i denne forbindelse, på grunn av kostnader. Det er andre raske teknologier – som HBM, for eksempel – men de er for dyre og er ennå ikke klare til å implementeres i en konsoll.

Avslutningsvis, i 2017 bør produksjonsteknologiene på 14 / 16nm være mer modne, noe som vil tillate lansering av en betydelig kraftigere PlayStation. Men tempoet i teknologisk fremgang på PC er ikke så raskt som på mobil, og det tok fire store sprang i brikkeproduksjonsteknologi for å gjøre generasjonsspranget mellom PS3 og PS4 mulig. I 2017 vil det bare være et levedyktig sprang innen produksjonsteknologi, så forventningene bør være moderate. Spillene som faktisk kjøres på 4K, vil være få, så vi vet ikke hva vi kan forvente med sikkerhet fra denne nye konsollen, ettersom vi ikke vet om Sony vil korrekt utføre sin markedsføringsstrategi for brukere som allerede hadde den forrige konsollen, eller det fulle verktøyet som vil tilby oss denne nye 4K.

Kilde: Eurogamer