PlayStation 4 vs Xbox 720, som er bedre?

PlayStation 4 vs Xbox 720

Vi har ventet lenge, men endelig har vi lekket spesifikasjonene til de to viktigste konsollene, med tillatelse fra Nintendo Wii U, fra den nåværende dataspillscenen. Og det bare skjer, eller ikke, at begge produktene er basert på AMD-teknologi.

Før du går inn på spesifikasjonene til begge produktene, med kjerner, RAM-er osv., Må det sies at vi er avhengige av lekkasjer. Selv om vi til tross for dette kan betrakte dem som ganske pålitelige siden vi står overfor konkrete og virkelige teknologier som i dag produseres av AMD og som gir mening i hele verden. Alle disse lekkasjene har skjedd etter CES i Las Vegas og har blitt lekket på forskjellige måter og fra forskjellige kilder, noe som gjør det enda mer sannsynlig.

Hovedprosessor og grafikk spesifikasjoner

De Xbox 720 er kjent internt hos Microsoft som Durango mens for det japanske selskapet Playstation 4 det kalles internt Orbis. I begge tilfeller finner vi at hjertet som vil flytte hver av konsollene er basert på AMDs Jaguar-arkitektur, mens de for grafikk vil bruke AMDs GCN Radeon-teknologi.

Dessuten vil begge konsollene bruke åtte kjerner pakket i samme CPU, og begge vil også bruke den samme driftsfrekvensen for driften av selve CPU-en, som vil forbli på 1,6 MHz. Hvor de første forskjellene vises vil være i den grafiske delen.

Mens Sony-konsollen Playstation 4 Orbis vil bruke 18 Radeon GCN-kjerner fra Microsoft Xbox 720 Durango bruker bare 12 av de samme kjernene. Imidlertid vil Microsoft-konsollen bruke 8 GB DDR3 RAM for den grafiske delen sammen med 32 MB superraskt ERAM-minne som vil gi det en båndbredde i dette minnet på 170 GB / s

De Playstation 4Tvert imot vil den bare ha 4 GB RAM-minne dedikert til grafikkdelen, ved å bruke den innovative GDDR5-teknologien for implementering. Til slutt forventes det at når det gjelder bruttokraft Microsoft Xbox 720 Durango gir 1,23 Teraflops mens Playstation 4 Orbis vil tilby en større mengde siden den vil nå 1,84 teraflops. Med andre ord vil Sony-konsollen ha omtrent 150% av strømmen til Xbox 720 Durango på papir.

En funksjon som var forventet på Sony-konsollen, men ikke så mye på Microsofts egen konsoll, er at begge enhetene vil ha en Blu-Ray-stasjon.

Fra lekkasjene vi har på begge konsollene, er det tydelig at Microsoft Xbox Durango tydelig blir overvunnet av maskinen presentert av Sony. Men dette er på papir og med harde, rene tall. Men vil Sony kunne bære denne teoretiske overlegenheten til PS4 om det nye Xbox 720 for å gi en overlegen brukeropplevelse også? Eller tvert imot, hva vil skje med den nåværende versjonen av begge konsollene der PS3 er overlegen enn Xbox 360 på papir, men begge gir en veldig lignende opplevelse av bruk?

8 kjerner, for hva?

Vi vil nå fokusere på hovedprosessoren til begge konsollene, som som sagt er basert på den samme brikken. En 8-kjerne brikke med Jaguar-arkitektur. Det skal bemerkes at nevnte arkitektur er lave kostnader og lite forbruk. Hver av kjernene er mindre kraftige enn PileDriver-arkitekturen, også fra AMD dedikert til stasjonære datamaskiner eller til og med Fusion A10.

PlayStation 4 vs Xbox 720

Det er sant at vi på begge konsollene har 8 kjerner, men i dag har spillutviklere ikke klart å gjøre effektiv bruk av flerkjerneprosessorer for programmering av videospill. Det er å si, for nå er det bedre å ha en enkelt veldig rask kjerne enn flere mindre raske kjerner for programmering av videospill.

Dette er grunnen til at en Intel Core i5-3570K er raskere enn åttekjerners AMD FX-8350 når det kommer til spill.

PS4 vs Xbox vs Wii U

Det er sant at konsoller generelt har krevende operativsystemer, og de er også mye enklere å utvikle siden maskinvaren som utviklingen vil fungere på er unik. Fortsatt tror vi at prosessoren som brukes og frekvensen som brukes for dem 1,6 MHz for begge konsollene, kan være det største problemet for begge.

Hvis du lurer på i hvilken situasjon er Nintendo Wii U Når det gjelder disse nye konsollene, må det huskes at det siste fra Nintendo monterer en IBM Power PC med 3 kjerner på 1,24 MHz. Det siste høres ikke så bra ut med tanke på at den nåværende Xbox 360 monterer en IBM Power PC-prosessor. også tre-kjerne ved 3,2 MHz. Det er klart at generasjonen av begge prosessorene ikke vil være den samme, og av denne grunn tror vi at en kjerne av prosessoren satt sammen av Nintendo Wii U vil være ekvivalent med en kjerne av PS4 eller det nye Xbox 720. Men den store forskjellen er at sistnevnte har mer enn dobbelt så mange kjerner enn Nintendo-konsollen.

Når det gjelder den grafiske delen, har hver Radeon GCN-kjerne 64 interne enheter. Derfor PS4 den vil ha 1152 mens Microsoft-konsollen bare har 768.

Nye konsoller vs PC-er

Tar man i betraktning at den raskeste brikken som monterer et PC-grafikkort for øyeblikket har 2048 kjerner, så hvis vi antar at resten av grafikkdelen er lik (klokkehastighet, båndbredde med minne, osv.) Konsollen Sony (som er den kraftigste med antall) vil bare kunne gi litt over halvparten av kraften til en high-end PC.

Nok en gang reduserer de reduserte behovene til operativsystemet til en konsoll og optimaliseringen av programvaren til en enkelt maskinvare forskjellen mellom dem.

Faktisk er ikke sammenligningene som vil gi oss en omtrentlig ide om det kvalitative spranget til de nye konsollene, de som kan møtes med de nye high-end-PCene, men de vi kan utføre mot dagens konsoller (PS3 og Xbox 360). I dette tilfellet tviler vi ikke på at endringen vil være overveldende siden den største begrensningen av de nåværende konsollene, som er det begrensede minnet på 512 MB RAM, langt overskrides.

Når det gjelder sammenligningene mellom de tre konsollene (Wii U, PS4 og Xbox 720) Vi er ikke i tvil om at konsollene fra Sony og Micrisoft vil presentere bedre grafikk enn Nintendo. Imidlertid PS4 og Xbox 720 de vil ikke presentere en stor forskjell mellom dem.

Playstation 4

Vi må fortsatt fysisk berøre og teste Sony- og Microsoft-konsollene i våre hender for å kunne gi en dom om opplevelsen av å bruke begge deler og plassere dem mellom dem og i sammenligning med Wii U.